Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Amerikaanse Kornoelje

Amerikaanse Kornoelje

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

De Amerikaanse Kornoelje (Cornus Florida) is een heester die in eerste instantie een opgaande groei heeft, maar later juist de breedte in groeit. De glanzende bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. In de herfst verkleuren de bladeren in gele en rode tinten. De Amerikaanse Kornoelje is vooral herkenbaar aan de kleurrijke bloemen die in mei en juni bloeien. Na de bloei verschijnen er rode bessen aan de boom. Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan. De Amerikaanse Kornoelje is niet wintergroen, maar de boom loopt elk voorjaar weer uit. Hij kan gebruikt worden als haag of als vaste plant voor de tuin. 

Lentebloeier
Lentebloeier
Open structuur
Open structuur
Weinig onderhoud
Weinig onderhoud
  • Kleur: groen
  • Standplaats: zonnig, halfschaduw, schaduw
  • Stijl: landelijke tuinen - klassieke tuinen
  • Bemesting: Algemeen bemestingsadvies

Amerikaanse Kornoelje onderhoud


De Amerikaanse Kornoelje kan doorgroeien tot een hoogte en breedte van 4-5 meter. De plant vergt weinig onderhoud. U hoeft de Amerikaanse Kornoelje in principe niet te snoeien, al kunt u natuurlijk wel dode takken wegknippen als u die tegenkomt. Omdat de boom hoog en breed kan worden is het vooral belangrijk dat u voldoende plek in uw tuin heeft. Voor deze heester geldt een algemeen bemestingsadvies. U kunt de boom in het voorjaar bijmesten, tegelijk met de rest van de tuin.


Amerikaanse Kornoelje planten


Het is niet mogelijk om een haag te vormen van de Amerikaanse Kornoelje, maar deze boom doet het uitstekend als een solitaire plant. U kunt de Amerikaanse Kornoelje (Cornus Florida) zowel in de zon, de schaduw als halfschaduw planten. Vrijwel elk type bodem is geschikt om deze boom op te planten, waaronder zure en licht-kalkhoudende bodems. Wel is het belangrijk dat de grond voldoende waterdoorlatend is. De boom kan ook goed tegen zeewind en is bestand tegen luchtvervuiling. Ook als haag te planten maar meer vrij groeiende vorm (natuurlijk en niet volledig strak. Voordeel is dat er een zeer bloemrijke haag ontstaat die zeer aantrekkelijk is voor insecten.


Cornus Florida van eigen kwekerij


De Amerikaanse Kornoelje (Cornus Florida) is uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat. Alle planten in ons assortiment zijn met de grootst mogelijke aandacht grootgebracht op onze eigen kwekerij. U bent hierdoor altijd verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Door onze planten zelf op te kweken besparen wij bovendien aanzienlijk op onze kosten. Wij hoeven immers geen planten af te nemen van andere leveranciers. Het voordeel voor u als klant is dat de Amerikaanse Kornoelje bij ons dat ook bijzonder voordelig is. U bent overigens nóg goedkoper uit wanneer u een grotere hoeveelheid planten in één keer bestelt.


Cornus Florida bestellen


U bestelt de Amerikaanse Kornoelje heel eenvoudig in de webshop van Haag-Heg. U bepaalt de gewenste afmetingen en de hoeveelheid planten die u nodig heeft en vervolgens gaat u naar de beveiligde betaalomgeving. De bezorging van uw planten wordt verzorgd door onze vaste transportpartner, die jarenlange ervaring heeft met het snel en zorgvuldig vervoeren van planten. Wij verpakken de Amerikaanse Kornoelje (Cornus Florida) in dozen of op pallets. Het verpakken gebeurt overigens pas op het allerlaatste moment voor verzending, zodat de planten in optimale conditie blijven. Wanneer u uw bestelling eenmaal in huis heeft, raden wij aan om de planten zo snel mogelijk in de grond te zetten. Idealiter bent u dus thuis op de dag van bezorging. U kunt het moment van de aflevering zelf bepalen tijdens het plaatsen van uw bestelling.

Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.9
509 beoordelingen
24-01-2021

Prima .levering zoals verwacht Zelfs nog meer geleverd dan besteld Planten zien er goed uit

23-12-2020

Snelle levering en plantmateriaal zag er goed uit. Ik ben zeer tevreden! Door de chauffeur keurig afgeleverd!

21-12-2020

Mooie beukenhaag bomen met kluit. Levering volgens afspraak wat erg fijn was ivm het planten. Staan bij onze vakantiehuizen.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden