Bamboe

Bij Haag-Heg kunt u bamboe hagen in pot en met kluit kopen. U kunt de bamboe haag tussen oktober en april in de grond zetten. De kleinere maten in pot kunnen jaarrond geplant worden. Alleen tijdens periodes met vorst raden wij aan om het planten nog even uit te stellen. De bamboe planten zijn leverbaar in diverse lengtes. De kleinste bamboe in ons assortiment heeft een lengte van 125-150 centimeter. Ook kunt u bij ons terecht voor bamboe met kluit in lengtes van 150-175 en 175-200 centimeter. Wij raden aan om planten te kiezen die de lengte hebben van uw gewenste bamboe haag. De planten groeien namelijk niet verder dan 20 centimeter per jaar. Lees meer over de verzorging van Bamboe.


Bamboe haag met kluit

Om een mooie volle bamboe haag te realiseren, is het belangrijk om de door ons aanbevolen plantafstand aan te houden. Voor de planten met een lengte van 125-150 centimeter raden wij een plantafstand van 2,5 stuks per strekkende meter aan. Voor de bamboe van 150-175 centimeter worden twee stuks per meter aanbevolen. Voor de allergrootste planten heeft u aan 1,5 stuks per meter voldoende. Wij hebben een handige rekentool ontwikkeld, waarmee u eenvoudig berekent hoeveel planten u nodig heeft voor het gewenste aantal meters haag. Voor al onze bamboe hagen geldt een minimum bestelhoeveelheid van vijf tot tien stuks. De bamboe planten worden geleverd met een biologisch afbreekbaar netje om de wortels. Dit netje zorgt ervoor dat het vocht rond de wortels langer wordt vastgehouden. Na verloop van tijd wordt het netje door de bodem opgenomen. Haag-Heg.nl verkoopt geen woekerende bamboe. Onze bamboe heeft zachte wortels en blijft alleen op de plaats waar hij geplant wordt aanwezig, zonder uitlopers door de hele tuin. Deze is dus goed te beheersen en kan ook langs bijvoorbeeld een vijver geplaatst worden (woekerende bamboe heeft zulke scherpe wortels dat deze door de folie van de vijver heen groeien).

Bamboe hagen van eigen kwekerij

Bamboe hagen zijn uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat. Elke plant in ons assortiment is opgekweekt op onze eigen kwekerij. Doordat wij onze planten met de grootst mogelijke zorg grootbrengen, zijn wij in staat om de kwaliteit van onze producten te garanderen. Bij Haag-Heg bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit bamboe hagen. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is het prijskaartje. Doordat wij geen planten afnemen van andere leveranciers besparen wij aanzienlijk op onze kosten. Als klant van Haag-Heg bent u degene die hier uiteindelijk van profiteert. Wij bieden onze bamboe hagen aan voor een bijzonder scherpe prijs. U bent bovendien nóg voordeliger uit als u meer planten tegelijk bestelt.

Bamboe hagen bestellen

Bij Haag-Heg is het bestellen van uw bamboe haag bijzonder eenvoudig. U kiest de gewenste afmeting en de hoeveelheid planten die u nodig heeft en vervolgens gaat u naar de beveiligde betaalomgeving. U hoeft zelf niet te slepen met de planten, want wij zorgen samen met onze vertrouwde transportpartner voor een snelle en zorgvuldige aflevering van uw bestelling. Onze transportpartner heeft jarenlange ervaring met het vervoeren van hagen. Voor de verzending plaatsen wij de planten in dozen of op een pallet. Het verpakken gebeurt pas op het allerlaatste moment voor de verzending. Wij doen dit om de planten zo in optimale conditie te houden. Na ontvangst raden wij aan om de bamboe haag zo snel mogelijk te planten, gebruik hierbij onze aanplantgrond en beendermeel. U kunt de dag en het tijdstip waarop u de planten in huis wilt hebben aan ons doorgeven bij het maken van uw bestelling.

Bamboe is ontzettend populair in Nederlandse tuinen. Je kan Bamboe planten als een solitaire plant maar ook als haag. Bamboe kenmerkt zich door het feit dat er jaarlijks vanuit de wortels weer nieuwe groeischeuten bijkomen. De Bamboe Murieliae kan zo’n 350 cm hoog worden. De lengte snoeien wordt afgeraden, aangezien de plant daar niet verder groeit. Wel gaan de nieuwe groeischeuten dan weer harder groeien aan de zijbladeren/takken van de gesnoeide tak.

De Bamboe komt eens in de 40 tot 100 jaar tot bloei. De plant sterft daarna af. De Bamboe is een goede privacygevende haag en hij blijft groen in de winter. Je kan een Bamboehaag niet strak snoeien, maar het geeft juist een weelderig en ruimtelijk tot tropische effect aan je tuin. De Bamboe houdt van een vochtige grond.  De takken zijn grijs/blauw van kleur en de bladeren zijn lichtgroen.

Bamboe kopen bij Haag-Heg.nl

Ben je opzoek naar een niet zo’n hoog wordende Bamboe dan is de Simba een goede optie. Deze Bamboe wordt ca. 1,25 cm. De Simba plant staat het liefst op een zonnige tot een plaats met halfschaduw. Deze plant woekert niet en het is dan ook zaak dat er voldoende planten gepland worden. Door zijn hoogte is deze ook goed te gebruiken als haagblok. De jonge Simba heeft heldergroene stengels. Naar mate de Simba ouder wordt worden deze stengels harder en geler. In de winter is deze plant ook zeer fraai. Hij blijft groen in de winter en als er sneeuw op ligt is het een echte wolkendeken.

Snoeien van bamboe

Zoals al gezegd wordt snoeien van de Bamboe afgeraden. De reden hiervoor is dat aan stengels geen nieuwe knoppen komen. Wel aan de jonge scheuten. Wanneer de energie niet meer kan gaan naar de stengel omdat deze gesnoeid zijn zullen de jonge scheuten wel meer energie krijgen. De jonge scheuten zijn de zijstengels en die worden dan extra gestimuleerd. Het afknippen van Bamboe ziet er niet echt fraai uit en wordt daarom ook niet geadviseerd.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden