Bladverliezende hagen

Bladverliezende hagen verliezen in de winter of in de loop van het jaar hun bladeren. Het hangt af van het soort haag wanneer deze het blad verliest. Bladverliezende hagen veranderen met de seizoenen en dat is precies wat dit type haag zo bijzonder maakt. In het voorjaar krijgt de haag nieuwe bladeren, in de zomer is de haag mooi dichtgegroeid en geeft deze afhankelijk van de soort soms ook bloesems, in de herfst verkleurt het blad van sommige hagen en in de winter valt het blad er (deels) af. Sommige hagen verliezen alleen in uitzonderlijk koude winters hun blad.

Populaire Haagplanten

Soorten bladverliezende hagen

Bij Haag-Heg kunt u terecht voor een groot en gevarieerd assortiment bladverliezende hagen. U heeft onder meer de keuze uit Krent, Haagbeuk, Meidoorn, Groene Beuk, Rode Beuk, Liguster ‘Ovalifolium’, Liguster Ovalifolium 'Aureum'Liguster ‘Atrovirens’, Bruidsbloem en Amerikaanse Kornoelje. De Liguster en de Beukenhaag zijn voorbeelden van hagen die met de seizoenen veranderen, maar slechts in het geval van extreme winters hun bladeren verliezen. Afhankelijk van het soort bladverliezende haag dat u kiest is deze leverbaar met kluit, in de pot of als klant-en-klare haag.

Uw bladverliezende haag planten

Hagen met kluit kunt u tussen oktober en april in de grond zetten. Alleen bij vorst raden wij aan om het planten even uit te stellen. Het voordeel van hagen in de pot is dat deze het hele jaar door te planten zijn. Ook kant-en-klare hagen zijn het hele jaar door te planten. Bij alle bladverliezende hagen is het belangrijk dat de haag net na het planten voldoende water krijgt. Onze hagen met kluit zijn voorzien van een netje om het vocht rond de wortels vast te houden. Deze netjes zijn biologisch afbreekbaar. Om een mooie volle haag te creëren is het belangrijk om de aanbevolen plantafstand tussen de individuele hagen aan te houden.

Kant-en-klare bladverliezende haag

Voor verschillende soorten bladverliezende hagen kunt u in onze webwinkel terecht voor een kant-en-klare haag. Het grote voordeel hiervan is dat u de losse haagelementen direct naast elkaar in de grond kunt zetten. Gebruik hierbij onze aanplantgrond en beendermeel. De losse haagelementen moeten nog wel een beetje in elkaar groeien, maar u heeft veel eerder een mooie volle heg dan wanneer u voor losse hagen zou kiezen.

Bladverliezende hagen bestellen

Alle bladverliezende hagen in het assortiment van Haag-Heg zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. De belangrijkste reden om onze planten zelf te kweken is omdat we hierdoor de kwaliteit van onze hagen kunnen waarborgen. Voor een haag is het belangrijk dat de individuele planten van dezelfde hoge kwaliteit zijn. Een ander voordeel van het zelf opkweken van hagen is dat we hierdoor minder kosten hebben dan wanneer we planten zouden afnemen van andere leveranciers. Als klant profiteert u hierdoor van extra scherpe prijzen. De aflevering van uw bestelling wordt verzorgd door onze vaste transportpartner die jarenlange ervaring heeft met het snel en zorgvuldig vervoeren van hagen. De dag en het tijdstip waarop de planten bezorgd worden kunt u zelf bepalen.  

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden