Beuk

Beukenhaag kopen?

De beukenhaag (Fagus Sylvatica) is mooi groen en vol in de zomer en heeft in de winter een bruin blad. De plant houdt dit blad vast en dat is redelijk uniek voor de haag. Het geeft daardoor ook in de winter privacy. Het grootste voordeel van de beuk is dat deze bijna overal groeit en verkrijgbaar is in allerlei soorten en maten en daardoor voor elke portemonnee betaalbaar.


Soorten beuken

Bij Haag-heg kunt u terecht voor twee soorten beukenhagen: de groene beuk (Fagus sylvatica) en de rode beuk (Fagus sylvatica Atropunicea). Het verschil tussen de beukensoorten zit, zoals de naam al doet vermoeden, vooral in de kleur van het blad. Daarnaast vindt u in het assortiment van Haag-Heg ook nog de haagbeuk (Carpinus betulus). Deze haag lijkt veel op de Fagus sylvatica, maar het verschil zit in het blad. De bladrand van de groene en rode beuk is glad en dat van de haagbeuk is dubbelgezaagd. Ook zijn de nerven haagbeuk zichtbaarder.

Beukenhaag onderhouden

Beukenhagen zijn relatief eenvoudig in onderhoud, maar als u deze groene erfafscheiding niet snoeit kan deze na verloop van tijd erg hoog worden. Door de beuk regelmatig bij te snoeien krijgt u een haag met een mooie dichte structuur die bovendien mooi in model blijft. Ook een pas geplante Beukenhaag mag gesnoeid worden. Voor alle beukenhagen geldt een algemeen bemestingsadvies. U kunt de haag eventueel in het voorjaar bemesten, tegelijkertijd met de rest van de tuin. Hou tevens rekening met regelmatige bewatering.

Uw beukenhaag planten

Beukenhagen bij Haag-Heg zijn zowel leverbaar met kluit of als kant-en-klare heg. Beuken hagen met kluit kunt u tussen oktober en april planten. Als het vriest raden wij aan om hier nog even mee te wachten. Kant-en-klare beukenhagen kunt u het hele jaar door planten. De hoeveelheid planten per strekkende meter hangt af van de afmetingen. Wanneer u de beukenhaag net geplant heeft is het van belang dat de hagen voldoende water krijgen. De beuken hagen met kluit zijn voorzien van een netje dat als doel heeft om het vocht rond de wortels vast te houden. Dit netje is biologisch afbreekbaar en wordt na verloop van tijd door de bodem opgenomen. Om een mooie volle haag te realiseren raden verder aan om de door ons aanbevolen plantafstand aan te houden. Met onze handige rekentool bepaalt u heel eenvoudig hoeveel planten u nodig heeft om de gewenste hoeveelheid meters haag te realiseren. Gebruik bij het aanplanten onze aanplantgrond en beendermeel. Wilt u een beukenhaag sterk terugsnoeien? Kies dan voor twee snoeibeurten per jaar. Wij hebben ook een aantal tips om specifiek het type haagbeuk (Carpinus betelus) te planten.

Kant-en-klare beukenhaag

De soorten beukenhagen zijn ook leverbaar als kant-en-klare haag. Een kant-en-klare haag bestaat uit losse haagelementen van een meter breed, die u direct naast elkaar kunt planten. De losse haagelementen moeten nog wel een beetje in elkaar groeien, maar door de elementen direct naast elkaar te planten heeft u eigenlijk direct een mooie haag die zowel beschutting als privacy biedt.

Beukenhaag bestellen

Alle beukenhagen in de webshop van Haag-Heg zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Door onze planten in eigen beheer op te kweken zijn wij in staat om een hoge en constante kwaliteit te waarborgen. Door al onze hagen zelf te kweken, besparen wij bovendien op de kosten die externe leveranciers met zich zouden meebrengen. Wij bieden onze klanten de beste hagen voor de scherpste prijzen. De aflevering van de uw bestelling wordt verzorgd door onze vertrouwde transportpartner. Wij verpakken uw hagen in een doos of wij plaatsen deze op een pallet. Het verpakken gebeurt pas op het allerlaatste moment voor verzending om de planten in optimale staat te houden. Wij raden aan om de beukenhaag zo spoedig mogelijk na ontvangst van uw bestelling in de grond te zetten. Het moment van aflevering kunt u zelf bepalen.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden