Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Gele kornoelje

Gele kornoelje

Gele kornoelje (Cornus mas) – Haagplanten

De gele kornoelje of wel de cornus mas is een grote plant die in februari geel bloeit en daarna in blad komt. In de winter is het een kale boom / struik en in het voorjaar en zomer verandert deze boom als een wolk van bladeren. Het is een grote heester die in een kleine tuin wellicht iets te overdadig is, maar in een grote tuin aan de achterzijde bijvoorbeeld zeker border vullend is.  Onder deze plant is het ook zeer goed mogelijk andere planten te planten.

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Cornus mas in een grote tuin

De gele kornoelje is voor zeer grote tuinen, boerderijen en landhuizen een echte haagplant voor struwelen. Ook past deze gele kornoelje goed aan de rand van bossen, in parken en plantsoenen. De Cornus mas heeft zijn naam te danken aan Cornus wat betekent hoornhard. Het hout is ontzettend duurzaam. En Mas, omdat mas het mannelijk geslacht betekend.

Jam van de gele Kornoelje

De kornoelje zie je vaak terug in struwelen maar het zouden bomen kunnen worden tot ca. 8 meter. De kornoelje kan goed tegen droogte en hij draagt vruchten die een beetje lijken op druiven. De kornoelje kleurt van helemaal geel, naar groen en richting de winter worden de bladeren rood. Vogels kunnen echt genieten van deze plant. Van de bessen die de Kornoelje produceert kan je jam maken. 

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden