Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Hazelaar

Hazelaar

Hazelaar – Corylus avellana - struiken

De hazelaar is een van de bekendste struiken van Nederland. De hazelaar herkennen we allemaal als de struik / boom die een hazelnoot als vrucht draagt. Deze noten zijn heel voedzaam voor eekhoorns, spechten en boomklevers.

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

De Hazelaar

De hazelaar is een mooie grote struik, die betreft borders of erfafscheidingen zeer vriendelijke ogen. De hazelaar heeft zachte bladeren en een groot blad. In het voorjaar produceren ze eerst katjes waarna deze gaan bloeien waardoor er een soort snotterbellen hangen aan de boom. Een hazelaar lan niet ontbreken als je landelijk wil wonen.

Wichelroede hazelaar hout

Van een hazelnoottak (eenjarig hout in de vorm van een vork) kan je een wichelroede tak maken. Een wichelroede wordt doorgaans gebruikt voor het opsporen van waterbronnen in het landelijk gebied. Door de stromingen van het water in de grond is de energie te voelen in de wichelroede.

Hazelaar struiken en struwelen

De hazelaar is net als de krent en de gele kornoelje een geschikte plant voor een struweel. De struiken van de hazelaar zie je dan ook vaak aan bosranden. De takken van deze struik zijn zeer buigzaam. De Hazelaar is een typisch hakhout. De struiken groeien redelijk snel en je moet ze regelmatig snoeien. Je kan ze zelfs zo ver terugsnoeien dat er nog maar weinig houtopstanden zijn. Desondanks zal hij toch weer gaan uitlopen tot een hele struik. De latijnse benaming voor de Hazelaar Corylus avelanna is afkomstig van Korys, wat helm betekent en slaat op de vruchthuls van de plant.

Naamgeving van de Hazelaar

Corylus is afgeleid van het Griekse woord korys wat helm betekent en betrekking heeft op de vruchthuls. Avellana is afkomstig van een samenvoeging van twee streken Abellana en Avelino bij Napels. Hier werden veel hazelnoten geteeld.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden