Liguster

Wanneer u kiest voor een liguster van Haag-Heg bent u altijd verzekerd van topkwaliteit haag. De Liguster komt uit eigen kwekerij, waardoor constante kwaliteit en een scherpe prijs gegarandeerd zijn. Wij leveren de Liguster in de pot of als kant-en-klaar haag. U heeft hierbij de keuze uit verschillende afmetingen. Wanneer u snel wilt genieten van privacy en beschutting kunt u kiezen voor een grotere plant. Qua stijl past de Liguster goed in klassieke en landelijke tuinen, maar ook in modern ingerichte tuin komt deze heester goed tot zijn recht. De liguster dient twee keer per jaar gesnoeid te worden.


Soorten Liguster

Bij Haag-Heg zijn er meerdere soorten Liguster verkrijgbaar, waaronder de Ligustrum vulgare Atrovirens, wat een groenblijvende snelgroeiende haag is. Deze groene erfafscheiding staat ook wel bekend als de “gewone” Liguster. De haag kan tot vijf meter hoog worden en verliest voor een deel zijn blad in de winter. Dit type heester is erg sterk en heeft weinig zonlicht nodig om te overleven. De bladeren zijn tussen de twee en vier centimeter lang. In combinatie met de fijne takken krijgt u snel een mooie dichte ligusterhaag. Vaak wordt deze plant in afgeronde vormen gesnoeid. Binnenin de haag is veel ruimte, waardoor de liguster altijd vogels aantrekt. Ook bij de Ligustrum ovalifolium Aureum is dit het geval.

Dit type Liguster is alleen leverbaar met kluit. Wel heeft u de keuze uit veel verschillende afmetingen. De kleinste met kluit heeft een lengte van 100-125 centimeter. De grootste planten bereiken een hoogte van maar liefst 225-250 centimeter. Andere beschikbare lengtes zijn 125-150, 150-175, 175-200, 200-225 centimeter. Met de hoogste hagen creëert u direct veel privacy en beschutting. Uiteraard gaat er nog wel wat tijd overheen voordat de haag samengroeit tot een mooi vol geheel. Voor de kleinere haag geldt een minimum bestelhoeveelheid van 10 stuks. Voor de hagen van boven de 200 centimeter geldt een minimum bestelhoeveelheid van drie stuks. Hoe meer hagen u bestelt, hoe goedkoper de prijs per stuk. De Liguster is een prima idee voor een voortuin afscheiding.

Beide soorten zijn semi-wintergroen. In de winter grotendeels groenblijvend maar verliezen wat blad tijdens (erg koude) periodes.

De Liguster ‘Ovalifolium’ is leverbaar met kluit of als kant-en-klare haag. Wanneer u kiest voor dit type Liguster met kluit heeft u de keuze uit verschillende afmetingen: 100-125, 125-150, 150-175 en 175-200 centimeter. Wanneer u snel een haag wilt hebben die privacy en beschutting biedt, raden wij aan om voor grotere planten te kiezen. Naast de Liguster met kluit kunt u ook bij ons terecht voor kant-en-klare Ligusterhagen. Een kant-en-klare Liguster bestaat uit elementen van een meter breed die u direct naast elkaar kunt planten. De losse haagelementen moeten nog wel een beetje in elkaar groeien, maar u heeft vrijwel direct een dichte heg. De kant-en-klare Liguster is leverbaar in lengtes van 100 en 180 centimeter. De minimum bestelhoeveelheid is afhankelijk van de lengte van de hagen. Deze staat per plant aangegeven. Door meer hagen te bestellen profiteert u van mooie kortingen.

Liguster bestellen

Bij Haag-Heg kunt u beide soorten Liguster bestellen. Wanneer u uw liguster bestelt bij Haag-Heg zorgen wij in samenwerking met onze transportpartner voor een zorgvuldige aflevering van de heester. De Liguster is tevens een prima Buxus vervanger.

Ligusterhaag planten

Wanneer u een ligusterhaag wilt planten is het belangrijk om de juiste plantafstand tussen de individuele hagen aan te houden. Met de juiste plantafstand realiseert u snel een mooie volle haag. De plantafstand is afhankelijk van de soort en de lengte van de liguster. In onze webshop vermelden wij per Liguster de aanbevolen plantafstand. Ook kunt u gebruik maken van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor de gewenste aantal meters haag. Voor de Liguster geldt een algemeen bemestingsadvies en bewateringsadvies. U kunt de haag bemesten op hetzelfde moment wanneer u de rest van de tuin bemest. Maak bij het aanplanten gebruik van onze aanplantgrond en beendermeel.

Ligusterhagen bestellen

U bestelt uw Ligusterhagen eenvoudig in de webshop van Haag-Heg. U bepaalt eenvoudig de hoogte en de hoeveelheid hagen die u wilt bestellen. Bij Haag-Heg zorgen wij samen met onze transportpartner voor een snelle en zorgvuldige aflevering van uw bestelling. Zo verpakken wij de hagen pas op het allerlaatste moment voor verzending om de planten in topconditie te houden. Het verzenden van de hagen gebeurt onder meer in dozen en op pallets. Dit is afhankelijk van de soort, de afmetingen en de hoeveelheid hagen die u bestelt. Na ontvangst van uw bestelling raden wij aan om de Ligusters zo snel mogelijk in de grond te zetten, rekening houdend met de aanbevolen plantafstand. De dag en het tijdstip van de bezorging kunt u zelf bepalen.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden