Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Meidoorn

Meidoorn

Meidoorn (Crataegus monogyna) – Meidoornhaag

Een meidoornhaag is een typische Nederlands element in het landschap. In het coulissenlandschap en in landelijke tuinen bij boerderijen zie je vaak de meidoorn terug. Dit is niet zo vreemd omdat het vroeger gebruikt werd als veekering. De meidoornhaag geeft je tuin of je oprijlaan een typisch landelijke uitstraling. De meidoorn is te koop als bosplantsoen.

 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

De meidoorn als landschapselement

De meidoorn of wel de Crataegus monogyna heeft als eigenschap dat het een haagdoorn heeft. Dit noemen ze ook de steendoorn. De meidoorn is verwant aan de rozenfamilie. En de overeenkomst is dan ook dat ze beiden doorns hebben. Bij de aanplant van de meidoornhaag is het belangrijk dat er een duidelijke stam ontstaat. De meidoorn wil nogal eens warrig groeien en het uitdunnen van de haag kan helpen om meer licht te brengen bij de onderste takken en zo wordt de heg weer voller. Snoeien van deze heg doe je in het najaar.

Subsidie voor een meidoorn

Op diverse plaatsen in Nederland wordt de meidoornhaag gesubsidieerd. Het is een landschapselement dat natuurbeheerders graag in stand houden. Ben je van plan een meidoornhaag aan te leggen neem dan eens contact op met de plaatselijke natuurvereniging. 

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden