Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Veldesdoorn - Spaanse aak

Veldesdoorn - Spaanse aak

Veldesdoorn Spaanse aak – Acer campestre – Haag

De veldesdoorn Spaanse aak is een ontzettend mooie haagplant die te vergelijken is betreft toepassing als een beukenhaag. Het heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen, alleen het blad is anders als ook het feit dat de Acer campestre bij de winterdag het blad verliest.

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Het blad van de Veldesdoorn Spaanse aak

Het blad heeft 3 tot 5 ronde lobben, wat een beetje lijkt op dat van een Hollandse eik. De bomen of wel haagplanten kunnen ca. 12 meter hoog worden. Echter de gangbare hoogte zoals ze gesnoeid worden is dat als van een beukenhaag. In het voorjaar is het blad van de Acer campestre lichtgroen, en wordt gaandeweg donkerder. In de herfst kleuren de bladeren ontzettend mooi, rood-geel-bruin en groenachtig. Deze haag geeft het optimale gevoel van herfst als de herfst zijn intrede doet met al zijn mooie kleur verschijningen die je ook ziet in de bossen van de omgeving.

De veldesdoorn - Een zeer harde haagplant

De Acer campestre wordt vaak toegepast in parken, lanen, straatbeplanting en op industrieterreinen. De veldesdoorn kan goed tegen schaduw is gehard tegen meerdere weersomstandigheden waardoor deze plant op vele plaatsen wordt toegepast. Ook tegen verontreinigde lucht en strooizout is deze plant bestand.

Voor het onderhoud van de haag kunnen dezelfde snoeiperioden worden aangehouden als die bij een beukenhaag. Dit kan wel drie keer per jaar. Aan het begin en einde van de zomer en in de winter. De planten – bomen zijn winterhard. Onder de haag is het goed mogelijk om voor de winterdag extra voeding aan te brengen (verteerd gras – mulch). Hierdoor krijgt de bodem een betere humusgehalte.

 

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden