Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Zuurbes

Zuurbes

Zuurbes – Berberis Thunbergii Atropurpurea - zuurbeshaag

De zuurbes of wel de Berberis Thunbergii is er in 2 varianten. De groene en de rode. De rode variant wordt aangeduid met Atropurpurea. De berberis is een heester met stekels. De zuurbes kenmerkt zicht door kleine bladeren, doorns en een warrige groei. De meeste bekende zijn de rode en groene zuurbes. Je hebt ze wel in 500 soorten, bladhoudend en bladverliezend bij de winter. De zuurbes zegt het al, een struik die zure bessen produceert waar insecten gek op zijn. De zuurbes is geschikt om een haag te vormen, echter het is ook een goede optie voor afweer van ongevraagde indringers. De berberis is geschikt voor ongewilde (huis)dieren in je tuin.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Het blad van de zuurbes

Het blad van de zuurbes is klein en ovaal. De doorns zijn zeer scherp en ontstaan uit het feit dat dit vervormde bladeren zijn. In de oksel van het blad ontwikkeld zich een kortlot. Dit kortlot is eigenlijk heel veelblaadjes die opgekruld zijn tot een doorn. De zuurbes bloeit in mei met gele bloemen. De zuurbes produceert bessen die zuur van smaak zijn en vol met vitamine C.

Toepassing van de zuurbes haag

De zuurbes is vaak een kleine lage haag die terug te vinden is in steden en dorpen (1 meter hoog). Toch kunnen deze struiken ook behoorlijk hoog worden (1-4 meter) met hangende takken. De zuurbes staat het liefst in een zanderige grond met zon of halfschaduw. Het is een vrij harde plant die bij de winterdag zijn blad verliest. De zuurbes heeft ook een geneeskrachtige werking. Bepaalde stoffen uit de zuurbes worden gebruikt in de geneesmiddelenindustrie voor het bevorderen van de spijsvertering en galafscheiding. Het heeft een laxerende werking verbetert de functie van nieren, lever en milt. 

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden