Buxus

Buxus

De buxus (Buxus sempervirens) is een zeer veelzijdige plant. De buxus is erg geschikt om een mooie strakke haag mee te creëren, maar u kunt de Buxus sempervirens ook als losse plant in allerlei vormen snoeien. U ziet de buxushaag vaak terug in klassieke tuinen, maar ook in eigentijdse tuinen komt de plant goed tot zijn recht. De meeste mensen houden de buxus als een lage haagplant. De kleine groene bladeren van de buxus zijn wintervast, waardoor uw tuin ook in de donkere maanden kleur behoudt.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Buxushaag kopen

Bij Haag-Heg kunt u zowel buxusplanten in de pot als kant-en-klare buxushagen kopen. Wij leveren buxus in verschillende lengtes en u kunt ook een stijlvolle buxusbol bij ons kopen. Voor een mooie volle buxushaag adviseren wij een plantafstand van vijf planten per strekkende meter. Wanneer u kiest voor een kant-en-klare buxushaag kunt u direct genieten van een mooie volgroeide haag.

Buxus sempervirens

De Buxus sempervirens is een gemakkelijke haagplant. De buxus kan op veel plekken staan en laat zich goed snoeien. Wij raden aan om de buxus te snoeien bij bewolkt weer: bij teveel zon drogen de takjes namelijk uit. Overigens kan de Buxus sempervirens wel prima in de zon staan. De buxushaag doet het zowel goed in de zon als in de schaduw. Het is wel belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is.

Buxus online bestellen

Bij Haag-Heg kunt u uw buxus heel eenvoudig online bestellen. Samen met onze vaste transportpartner staan wij garant voor een zorgvuldige aflevering van uw Buxus sempervirens in pot of als kant-en-klare buxushaag. U hoeft deze alleen nog maar in de grond te zetten. U kunt buxus het hele jaar door planten, behalve tijdens een periode met vorst.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden