Californische Cipres

Soorten Californische cipres

Bij Haag-Heg kunt u terecht voor twee soorten Californische cipres: de blauwe Californische cipres en de gele Californische cipres. Beide soorten worden veelvuldig gebruikt om een haag mee te vormen. Welke van de twee hagen het beste bij uw tuin past hangt vooral af van de andere beplanting die al in de tuin aanwezig is. De gele variant vormt bijvoorbeeld een mooi contrast in tuinen waar de meeste planten groen zijn. Beide soorten Californische cipres (Chamaecyparis) zijn wintervast en bieden het hele jaar door beschutting. De Californische cipres variaties vallen onder de Conifeer soorten.


Californische cipres onderhoud

Wij raden aan om de Californische cipres tenminste één keer per jaar te snoeien. Hierdoor blijft de vorm van de haag mooi in stand en voorkomt u dat de haag te breed en te hoog wordt. Het is belangrijk om de Californische cipres niet tot op het hout te snoeien. Hierdoor verliest de haag namelijk niet alleen de vorm, maar bestaat ook de kans dat er kale plekken op de haag ontstaan. Voor de Californische cipres (Chamaecyparis) geldt een algemeen bemestingsadvies. U kunt de haag in het voorjaar eventueel een beetje bijmesten. Denk ook aan het bewateringsadvies. 

Californische cipres – Chamaecyparis planten

De Californische cipres (Chamaecyparis) gedijt het best in de halfschaduw en de schaduw. Dit type haag is minder geschikt om in de volle zon te staan. Om een mooie volle haag te realiseren is het erg belangrijk om de aanbevolen plantafstand aan te houden. Wij geven voor elk soort en elke lengte Californische cipres de aanbevolen plantafstand aan. De Californische cipres groeit op vrijwel elke bodemsoort. Zelfs op een bodem met een hoog zoutgehalte kan deze plant uitstekend groeien. Dit type haag is dan ook uitermate geschikt voor tuinen nabij de zee. Het is wel belangrijk dat de bodem voldoende waterdoorlatend is. Wanneer de haag op een te natte bodem staat bestaat de kans dat de wortels gaan rotten. Tips voor de verzorging.

Chamaecyparis - Californische cipres met kluit

Alle soorten Californische cipres zijn leverbaar met kluit. U heeft de keuze uit zeer veel verschillende afmetingen. De kleinste Californische cipres met kluit heeft een lengte van 80-100 centimeter, terwijl het grootste exemplaar een hoogte van 200-225 centimeter bereikt. Andere lengtes waar u uit kunt kiezen zijn 100-125, 125-150, 150-175 en 175-200 centimeter. Voor de kleinere planten raden wij een plantafstand van drie stuks per strekkende meter aan. Voor de grotere planten heeft u aan twee planten per strekkende meter voldoende om een mooie volle haag te realiseren. Voor alle planten geldt een minimale bestelhoeveelheid van vijf tot tien stuks. Om de kluit van de Californische cipres is een netje gebonden dat als doel heeft om het vocht rond de wortels vast te houden. Dit netje is biologisch afbreekbaar en wordt na verloop van tijd door de bodem opgenomen. Gebruik bij het aanplanten aanplantgrond en beendermeel.

De Californische Cipres is tevens in een pot te houden, mits u hem goed verzorgd.

Chamaecyparis - Californische cipres van eigen kwekerij

Alle Californische cipressen in het assortiment van Haag-Heg zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor zijn wij in staat om een hoge en constante kwaliteit van onze hagen te garanderen. Doordat wij geen planten afnemen van externe leveranciers, zijn wij bovendien in staat om onze kosten laag te houden. Als klant profiteert u hierdoor van lage prijzen voor onze Californische cipres (Chamaecyparis). U bent overigens nóg goedkoper uit wanneer u een grote hoeveelheid planten tegelijk bestelt.

Californische cipres bestellen

U bestelt uw Californische cipres heel eenvoudig via de webshop van Haag-Heg. Samen met onze vaste transportpartner zorgen wij voor een snelle en zorgvuldige aflevering. Wij verpakken uw bestelling pas op het allerlaatste moment voor de verzending om de planten zo in optimale staat te houden. U kunt het moment van aflevering zelf aangeven bij het plaatsen van uw bestelling.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden