Levensboom

De Thuja, ook wel bekend als de Levensboom, is erg geschikt is als haag. Een Levensboom-haag geeft veel privacy en beschutting. De wintergroene naalden hebben een zachte structuur, waardoor deze haag erg geschikt is voor gezinnen met kinderen. Bij Haag-Heg kunt u terecht voor de Levensboom ‘Brabant’, de Levensboom ‘Smaragd’ en de Levensboom ‘Martin’. Alle Levensboom-soorten zijn wintergroen en eenvoudig te onderhouden. Deze hagen groeien in vrijwel alle omstandigheden en zijn goed bestand tegen ziektes. De Levensboom varianten vallen onder de Conifeer soorten.


Onderhoud Levensboom

Afhankelijk van de soort Levensboom is één à twee keer per jaar snoeien voldoende. Bij de diverse soorten is het belangrijk dat u de haag niet al te ver terugsnoeit. Wanneer u de Levensboom tot op het hout - waar geen groene twijgen meer aanzitten - terugsnoeit, loopt de haag namelijk niet meer uit. Voor alle Thuja geldt een algemeen bemestingsadvies. U kunt de haag in het voorjaar bemesten, tegelijk met de rest van de tuin. Denk aan bewatering en gepaste verzorging. 

Diverse soorten Levensbomen

De Thuja occidentalis Brabant behoort tot de populairste Levensboom-soorten. Deze haag heeft groen-winterbronzen twijgen en wanneer u de juiste plantafstand aanhoudt wordt een mooie dichte haag gecreëerd. De zachte naalden prikken niet en geven ook geen giftige bessen af. Deze plant vormt een ideale erfafscheiding. Net als andere Levensboom-soorten groeit hij erg snel, en is leverbaar met kluit of als kant-en-klare haag. De Thuja occidentalis Smaragd heeft donkergroene twijgen met een fijne structuur. Ook deze plant vormt een mooie erfafscheiding. Dit type Levensboom biedt veel beschutting en privacy. Als losstaande Levensboom kan deze haag, wanneer deze niet gesnoeid wordt, maar liefst dertig meter hoog worden. De zachte naalden prikken niet en geven evenmin giftige bessen af, en is met kluit leverbaar in diverse afmetingen. De Thuja plicata Martin is een Levensboomhaag met een wat donkerder e? uitstraling. De vruchten van dit type Levensboom zien eruit als kleine kegeltjes. Het is een relatief compacte haag, die snel en smal opgroeit. Deze haag komt goed tot zijn recht in landelijke tuinen, klassieke tuinen, volkstuinen en moderne tuinen en is leverbaar met kluit in verschillende afmetingen. de Levensboom is prima in een pot te houden.

Levensboom van eigen kwekerij

Alle Levensbomen in het assortiment van Haag-Heg zijn afkomstig uit eigen kwekerij. Wij nemen geen hagen af bij andere leveranciers. Door onze Levensbomen zelf op te kweken zijn wij in staat om hagen van hoge en constante kwaliteit af te leveren. Een ander voordeel van zelf kweken zijn de lage kosten: doordat wij de kosten laag houden en niet werken met externe leveranciers, bent u bij Haag-Heg altijd verzekerd van de scherpste prijzen.

Bestel in onze webshop

U plaatst uw bestelling voor de door u gewenste afmeting en hoeveelheid Levensbomen eenvoudig op onze website. Met onze handige rekentool ziet u direct hoeveel hagen u nodig heeft om de gewenste meters haag te realiseren. Uw bestelling wordt met de grootst mogelijke zorg vervoerd. U kunt het moment van aflevering zelf bepalen. Bij het planten kunt u gebruik maken van onze aanplantgrond en beendermeel.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden