Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hugues'

Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hugues'

Beschikbaarheid: In voorraad

Toen bleek dat buxushagen massaal ten prooi vielen aan de buxusrups- en mot, werd er verwoed naar alternatieven gezocht. De Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Huges’, ook wel ‘Euonymus’, bleek een goede vervanger. Hoewel de plant zijn oorsprong in Azië kent, is de Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ inmiddels in verschillende tuinen, parken en plantsoenen door heel Europa te vinden. De plant kan zowel als middelhoge haag en als solitaire plant worden aangeplant. Meer weten over de Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ en zijn eigenschappen en onderhoud? Hieronder vertellen wij u graag meer over deze plant.

Weinig inkijk
Weinig inkijk
Langzame groeier
Langzame groeier
Gemiddeld onderhoud
Gemiddeld onderhoud
  • Kleur: groen
  • Standplaats: zonnig, halfschaduw, schaduw
  • Kenmerk: Groenblijvende plant
  • Stijl: landelijke tuinen - klassieke tuinen - volkstuinen - moderne tuinen
  • Bemesting: Algemeen bemestingsadvies
Geleverd met Kant en klaar
Japanse Kardinaalshoed 'Jean Hughes' (30+ cm)
  • Vanaf € 40,95
  • Planttijd: Gehele jaar te planten
  • Plantafstand: 1 stuks per meter
  • Minimale bestelhoeveelheid: 5
Direct leverbaar
Prijsstaffels
5+ € 48,85
10+ € 46,20
20+ € 44,10
50+ € 40,95

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter

Eigenschappen Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hugues’


De Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ is een gemakkelijke plant en de reden waarom hij deels zo populair is, komt doordat hij wintergroen én winterhard is. De plant zal dus in de winter zijn blad niet verliezen en de winter prima overleven. De bladeren van de ‘Jean Hugues’ zijn donkergroen, met lichtgroene accenten. Mocht u zich afvragen waar de curieuze naam ‘Kardinaalshoed’ (ook weleens Kardinaalsmuts genoemd) vandaan komt? De vorm van het blad heeft veel weg van de hoeden die kardinalen vroeger droegen. Toch was de plant onder de naam ‘Euonymus’, weliswaar in wilde vorm, al bij de oude Grieken bekend.


De Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ planten


Let er bij het aanplanten op dat de Japanse Kardinaalshoed vooral een verticale vorm heeft. De plant zal dus niet, zoals bij een buxus, vertakken en ‘in elkaar’ groeien. Of u hem nu in de schaduw van uw huis of schutting zet, halfschaduw of in de zon: de Japanse Kardinaalshoed kan eigenlijk op iedere plek in uw tuin prima groeien. Bij de aanplant mag u hem gerust wat mest geven, verder heeft de plant een algemeen bemestingsadvies. 


Onderhoud Japanse Kardinaalshoed


Qua onderhoud is de Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ geen veeleisende plant. De plant gedijt goed in grond waar kalk aanwezig is. Ondanks zijn wintervaste eigenschappen is het belangrijk om de plant bij extreme vorst (temperaturen onder de -15°C) in de gaten te houden en eventueel te beschermen. Gemiddeld wordt de Japanse Kardinaalshoed ‘Jean Hugues’ niet hoger dan 100 centimeter. Over het algemeen is het geen snelle groeier. Snoeien kan dus wel, maar vooral om hem in een bepaald model te houden. Door de compacte vorm creëert de Kardinaalshoed een volle, dichte haag die beschutting en privacy biedt.  


Uw planten online bestellen


Een groot voordeel van uw planten via Haag-Heg.nl kopen, is dat u onze planten makkelijk via onze webshop kunt bestellen. We raden u aan om ongeveer 1 set planten te kopen per strekkende meter, indien u een volle haag wilt creëren. Heeft u de plant online besteld? Dan wordt deze bij u thuis of andere locatie afgeleverd op de door u gewenste datum en tijd. Om de kwaliteit van onze planten te waarborgen, worden zij pas op het laatste moment uit de grond gehaald en op transport worden gezet. Heeft u de planten ontvangen? Dan kunt u ze het beste meteen aanplanten. Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen via het online contactformulier van Haag-Heg.nl.

Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.9
508 beoordelingen
23-12-2020

Snelle levering en plantmateriaal zag er goed uit. Ik ben zeer tevreden! Door de chauffeur keurig afgeleverd!

21-12-2020

Mooie beukenhaag bomen met kluit. Levering volgens afspraak wat erg fijn was ivm het planten. Staan bij onze vakantiehuizen.

19-12-2020

Stevige, gezonde planten.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden