Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 1,70 Normale prijs € 999.999,00

Gewone liguster blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,70
Kiezen
50+
€ 1,65
Kiezen
Je bespaart 2%
100+
€ 1,60
Kiezen
Je bespaart 5%
500+
€ 1,50
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Gewone liguster blote wortel 40-60 cm is te bestellen in veelvoud van 25
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Gewone Liguster Blote wortel 40-60 cm

De Gewone Liguster Blote wortel 40-60 cm is een geliefde haagplant met smalle, langgerekte heldergroene bladeren. Tijdens de zomer siert de haagplant zich met kleine witte bloemetjes, gevolgd door zwarte besjes na de bloeiperiode. De gewone liguster behoudt zijn bladeren in milde winters. Deze haag groeit snel en kan binnen de kortste keren een hoogte van 2,5 meter bereiken. De haagplant is zowel wintergroen als bladverliezend, wat uniek is binnen de ligusterfamilie. De gewone liguster gedijt in verschillende tuinomstandigheden, van zon tot schaduw, mits de grond goed waterdoorlatend is.

Het planten van de Gewone Liguster Blote wortel 40-60 cm wordt aanbevolen tussen oktober en april. Extra water is nodig tijdens hitte en droogte, vooral na het planten. De gewone liguster is winterhard en vereist weinig bescherming tegen weersinvloeden. Snoeien, bij voorkeur in de zomer en najaar, houdt de haag in vorm. Uitstekende takken kunnen op elk moment worden verwijderd. Bemest de grond in het voorjaar om de haagplanten voor te bereiden op het groeiseizoen.

Voordelen
 • Onderhoudsvriendelijke haag die vrij weinig eisen stelt
 • Grote aantrekkingskracht voor vogels
Nadelen
 • Giftige bloemen en bladeren
 • Verliest bij een strenge winter toch de bladeren

Eigenschappen Gewone liguster blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Gewone liguster blote wortel 40-60 cm planten

De ligustrum vulgare met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Bij grotere planten zijn er minder planten per strekkende meter nodig. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 ligusters per meter te planten en bij planten van 150-175 cm is dit 3 stuks per meter. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Gewone liguster blote wortel 40-60 cm onderhoud

De gewone liguster biedt veel mogelijkheden. Dankzij het onderhoudsarme karakter heeft u bijna nergens omkijken naar. Kiest u voor een strakke haag of wilt u liever een natuurlijke uitstraling met wat wilder uitlopende takken? Dit laten we over aan u. Ondanks dat de liguster vulgare snel groeit is bij het snoeien extra aandacht vereist.

Bewatering

In normale omstandigheden hoeft u de gewone liguster geen extra water te geven. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Geef de haag ook extra water in de eerste weken na het planten.

Bescherming

U hoeft de ligustrum vulgare niet te beschermen tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De gewone liguster heeft niet veel verzorging nodig. Eens tot tweemaal snoeien per jaar is voldoende. Hiermee houdt u de struik goed in vorm en blijft hij gezond. Het beste doet u dit in de zomer en eventueel nog een keer in het najaar. Zo kan de plant zich goed voorbereiden op de winterperiode. Komt u tussendoor hinderlijke uitstekende takken tegen? Dan kunt u deze gewoon wegsnijden.

Voeding

Voor de ligustrum vulgare geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel uw Gewone Liguster Blote wortel 40-60 cm direct bij Haag & Heg. We leveren haagplanten van onze eigen kwekerij. Geniet van uitstekende kwaliteit en aantrekkelijke prijzen. Onze klantenservice staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van uw perfecte haagplant.