Onderhoudsvriendelijke hagen

Onderhoudsvriendelijke hagen

Een haag in de tuin heeft veel voordelen. Een dichte haag zorgt voor privacy en beschutting, zodat u ongestoord in uw tuin kunt vertoeven. Daarnaast geeft een groene haag uw tuin een compleet andere uitstraling, op een positieve manier. 


Toch heeft een haag ook een nadeel. Althans, als u niet graag in uw tuin werkt kunt u dit als een nadeel ervaren. Een haag groeit namelijk, afhankelijk van de soort, 20 tot wel 60 centimeter per jaar. Wilt u graag een strakke haag in uw tuin? Dan zult u deze minstens een en soms zelfs twee of meer keer per jaar moeten snoeien. Omdat niet iedereen daar zin in heeft of in staat is om dit werk uit te voeren, hebben we bij Haag-Heg een speciale categorie met onderhoudsvriendelijke hagen. Onze onderhoudsvriendelijke hagen groeien niet zo hard en verliezen ook geen blad, waardoor snoeiwerk en bladeren harken tot het minimale beperkt wordt.

 Onderhoudsvriendelijke hagen kopen

Wanneer u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke haag, bent u bij Haag-Heg dus aan het juiste adres. Dankzij ons ruime assortiment kunnen wij u helpen bij het vinden van de haagsoort die het beste bij u past, aan de hand van uw belangrijkste wens of eis. In het geval van onze onderhoudsvriendelijke hagen kiest u dus vooral voor het gemak. De onderhoudsvriendelijke haagplanten hoeven niet meer dan een keer per jaar gesnoeid te worden. Zo hoeft u niet veel tijd kwijt te zijn aan het snoeien en het verwijderen van gesnoeide takken. Bent u niet in staat om dit snoeiwerk zelf uit te voeren, dan hoeft u ook maar eenmaal per jaar een tuinman of hovenier in te schakelen die uw haag komt snoeien. Komt het snoeien even niet goed uit? Geen zorgen, omdat onze onderhoudsvriendelijke hagen niet zo snel groeien duurt het erg lang voordat de haag er echt onverzorgd uit gaat zien.

 Onderhoudsvriendelijke haagplanten van Haag-Heg

U treft bij Haag-Heg meerdere onderhoudsvriendelijke haagplanten aan van verschillende haagsoorten. Zo hebben we een ruim aanbod van laurierhagen. De meeste lauriersoorten groeien (redelijk) snel, maar er zijn enkele uitzonderingen. Zo zijn de laurier Otto Luyken en de Portugese laurier mooie voorbeelden van onderhoudsvriendelijke haagplanten. Ook de laurier Etna en laurier Herbergii zijn geschikt als onderhoudsvriendelijke haag. Naast onderhoudsvriendelijke lauriersoorten zijn er ook onderhoudsvriendelijke hagen zoals de taxus Baccata, de taxus Media Hilii en de taxus Media Hicksii. Heeft u meer interesse in een coniferenhaag? Deze haagsoorten zijn over het algemeen snelle groeiers die tientallen meters hoog kunnen worden. Toch vergt de levensboom Smaragd relatief weinig onderhoud. Andere onderhoudsvriendelijke hagen zijn de Rhododendron, de hulst Heckenstar en de sneeuwbal.

 Direct van de kweker

Haag-Heg levert uw onderhoudsvriendelijke haagplanten direct van de kweker. Dankzij ons efficiënte proces kunnen wij onderhoudsvriendelijke hagen binnen vier werkdagen leveren. Wilt u meer weten over onze onderhoudsvriendelijke hagen of heeft u behoefte aan professioneel advies? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag bij het vinden van een geschikte haag voor uw tuin. Mail naar info@haag-heg.nl of bel naar 085 489 5523.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden