Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Wintergroen

Wintergroen

Overige hagen

Haag & Heg levert 21 verschillende soorten hagen in meer dan 250 verschillende maten. Door dit ruime aanbod is het mogelijk om de haagplant te leveren die bij je past. De haagplanten zijn te verkrijgen met blote wortel, kluit, pot of bak. Van een kleine beukenhaag met blote wortel van ca. 40-60 cm tot aan een kant en klaar haag element van 1,3 meter breed en 2 meter hoog. Wij leveren elk gewenste haag.

 

Kant en klaar haag

De kant en klaar haag is de haag die je koopt als je snel wilt genieten van een kwalitatief en volgroeide haag. In de tuin genieten en geen jaren wachten op het volgroeien van een haag dan is dit de oplossing. Haag en Heg levert hagen die zeer snel privacy geven. Neem gerust contact op voor hulp bij het bestellen.

Beukenhaag (Fagus sylvatica) - Beuk

De beukenhaag is ronduit de meest voorkomende haag in ons land. De Fagus sylvatica is de wetenschappelijke naam voor deze plantensoort en de haag kenmerkt zicht door de mooie groene en volle bladeren in de zomer. In de winter houd deze plant wel zijn blad vast, echter de bladeren verkleuren wel en worden dor. In de Lente laat deze plant deze dorre bladeren vallen waarna er al weer snel nieuw groen blad aankomt. Het vasthouden van het blad zorgt ervoor dat de haag in de winter ook privacy heeft. Het grootste voordeel van de beuk is dat deze bijna overal groeit en verkrijgbaar is in allerlei soorten en maten en daardoor voor elke portemonnee betaalbaar.

Buxus (Buxus sempervirens) – Buxushaag

Voor een mooie omlijsting in een tuin of een echte Eye catcher is het goed mogelijk om te kijken wat de buxus allemaal te bieden heeft. De buxus is ontzettend veelzijdig. Van een buxushaag tot aan een buxus van 3 meter hoog geknipt in een diervorm. De buxus is een groenblijvende haag en is het gehele jaar door te planten behalve bij vorst.

Taxus baccata (Venijnboom) - Taxushaag

De Taxus wordt veel gebruikt bij klassieke en landelijke tuinen. Ook in moderne tuinen doet deze plant het zeer goed. Door zijn donkere kleur en strakke vorm is het lust voor het oog. De plant heeft een verfijnde structuur en groeit wel wat langzamer. De taxus is in alle maten te koop waardoor al snel een volgroeide haag gerealiseerd kan worden.

Laurier (Prunus) - Laurierhaag

De snelst groeiende plant onder de hagen is de laurier. Door zijn grote bladeren en stevige stam is het mogelijk al snel een goede beschutting te realiseren die ook veel privacy geeft. De plant blijft groen bij de winterdag. Er zijn twee soorten laurier. De portugese laurier groeit langzamer waar heeft een echte klassieke uitstraling die net als de taxus goed staat in landelijk en moderne tuinen.

Conifeer (Thuja) – Coniferen haag

De conifeer of Thuja is de plant waaraan men het snelst denkt als het gaat om een goede beschutting. De Coniferen haag is een echte windvanger, geeft direct privacy en blijft groen in de winter (een groenblijvende haag). De conifeer is er in veel soorten. Van de kleuren lichtgroen, groen, donkergroen tot aan blauw. De conifeer heet ook wel levensboom.

Glansmispel (Photinia Fraseri Red Robin) - Glansmispelhaag

De glansmispel is misschien wel de meest onbekende haagplant, maar minstens zo fraai. Door zijn groene en rode kleuren fleurt deze plant de tuin op. De plant is breed en wordt ca. 3 meter hoog. Daarnaast staat hij graag in de zon of halfschaduw. Heeft een witte bloeikleur, te bewonderen in mei en juni.

Liguster (ligustrum vulgare Atrovirens en ovalifolium) - ligusterhaag

Als je opzoek bent naar een strakke haag die redelijk snel groot is dan is deze haag ideaal. De liguster heeft fijne takken en een ovaal blad en lijkt betreft bladvorm op de buxus. De haag groeit snel dicht. Je kan met de liguster een brede haag vormen. Door zijn fijne structuur zijn vogels en insecten gek op deze haag. De haag is luchtig van binnen en groen van buiten. Voor nieuwbouwwijken is deze haag perfect.

Hulst (Ilex aquifolium en meserveae) - hulsthaag

De hulst ook wel Ilex is een veel gebruikte haagplant. De hulst heeft een leerachtig blad, is donkergroen en houdt het blad vast in de winter. De groenblijvende plant heeft stekels en in veel gevallen rode besjes. De hulst wordt vaak gebruikt als haag in parken, plantsoenen of in een grote tuin. Ook zie je de hulst vaak terug als bosplantsoen. De meest gebruikte soorten zijn Ilex aquifolium Alaska en Heckenpracht.

Natuurlijke Hagen (Meidoorn)

Naast de meest bekende hagen zijn er ook hagen die minder voor de hand liggen, echter wel in haagvorm verkrijgbaar zijn of juist als landschapselement. Denk bijvoorbeeld aan een veekering van een Meidoorn, Zuurbes en Krent of mooie grote struiken achter een border als de Hazelaar en de Gele kornoelje. Ook zijn er planten met een gekarteld blad zoals de hulst. De schijnhulst en Japanse hulst zijn juist planten die helemaal niet lijken op de normale hulst. Een Veldesdoorn ook wel Spaanse aak is een haagplant die ontzettend mooi is door het jaargetij heen. Van lichtgroene bladeren in de lente tot geel, rood groen en goud/bruine kleuren in de herfst.  De ligusterhaag zie je veel in dorpen en steden. Deze haag wordt vaak gesnoeid in afgeronde vormen. Hij lijkt op de buxus maar groeit wat sneller en verliest bij een strenge winter zijn blad. In nieuwbouwwijken en nieuw aangelegde tuinen is de Hedera klimop schutting een veel voorkomend beeld. Deze schutting is smal en snel groen. Hierdoor ontstaat snel privacy en neemt het relatief weinig ruimte in van uw tuin. Een olijfwilg is een plant die het ook zeker goed zal doen als haag en mooi groen en vol is.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden