Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Glansmispel

Glansmispel

De glansmispel (of de Photinia Fraseri Red Robin, zoals de plant officieel heet) is een wintergroene heester. In het voorjaar loopt de glansmispel uit met felrood nieuw blad. De glansmispel wordt tussen de twee en drie meter hoog en heeft een brede verschijning. Deze heester is erg geschikt als haagplant. De glansmispel doet het zowel goed in de zon als in de schaduw en halfschaduw. Dit type heester is geschikt voor uiteenlopende tuinstijlen: van klassiek tot modern. Ook in landelijke tuinen komt de Photinia Fraseri Red Robin goed tot zijn recht.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Glansmispel bestellen

Bij het bestellen van de glansmispel is het belangrijk om te weten hoeveel planten per strekkende meter u nodig heeft om een mooie dichte haag te creëren. Wanneer u met de kleinste maat begint kunt u het beste vijf planten per strekkende meter in de grond zetten. Bij planten vanaf 60 centimeter heeft u al voldoende aan drie stuks per strekkende meter. Houd er rekening mee dat de Photinia Fraseri Red Robin een mindere dichtheid heeft dan andere haagplanten. In de open ruimte heeft deze plant beschutting nodig. De glansmispels die u bij Haag-Heg bestelt zijn afkomstig uit onze eigen kwekerij. U bent verzekerd van kwaliteit en een scherpe prijs. 

Photinia Fraseri Red Robin

De Photinia Fraseri Red Robin groeit het best op humusrijke grond. Wel is het van belang dat de bodem voldoende waterdoorlatend is. Glansmispels groeien niet heel snel en vergen dan ook weinig onderhoud. Als u de Photinia Fraseri Red Robin als haag wil gebruiken heeft u genoeg aan twee keer per jaar snoeien: één keer in het voorjaar na de laatste nachtvorst en één keer in september. U kunt er eventueel ook voor kiezen om de glansmispel niet te snoeien. Hiermee geeft u de haag een informele uitstraling en verschijnen er in mei en juni witte bloemen aan de heester.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden