Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Japanse hulst

Japanse hulst

De Japanse hulst (Ilex crenata) is een plant met kleine groene bladeren die veel lijkt op de buxus. Deze bijzonder sterke plant met een mooie dichte begroeiing kan tot 3,5 meter hoog worden en is erg geschikt als haag. Gedurende de wintermaanden blijven de bladeren van de Japanse hulst groen. Verder kenmerkt de Ilex crenata zich door de witte bloemetjes die in het voorjaar bloeien en vervolgens zwarte besjes worden. De Ilex crenata is afkomstig uit Japan en is pas sinds kort beschikbaar op de Nederlandse markt. Bij Haag-Heg kunt u hoge kwaliteit Japanse hulst kopen die afkomstig is uit onze eigen kwekerij.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Ilex crenata

De Ilex crenata is een goede vervanger voor een buxus wanneer er een buxusschimmel in de bodem aanwezig is. De Japanse hulst is eveneens bestand tegen de buxusrups. De Japanse hulst groeit vrijwel op iedere grondsoort. In Japan groeit de Ilex crenata op nattere plekken in dalen tussen de bergen. Deze plant houdt van een vochtige bodem. Omdat de wortels van de Japanse hulst zich in de bovenste laag van de bodem bevinden is er een grotere kans op uitdroging. De plant staat niet graag in de volle zon.

Japanse hulst kopen

Bij Haag-Heg kunt u online uw Japanse hulst kopen. Hoeveel planten u per strekkende meter nodig heeft hangt af van de hoogte van de Ilex crenata. Bij een kleine plant heeft u vijf plantjes per strekkende meter nodig om een mooie volle haag te krijgen. Bij grotere planten heeft u aan 2,5 planten per strekkende meter voldoende. De Japanse hulst groeit sneller in de hoogte dan de buxus: ongeveer twintig tot dertig centimeter per jaar. Om een mooie volle haag te creëren is het belangrijk om de Ilex crenata met regelmaat te snoeien.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden