Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Olijfwilg

Olijfwilg

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de olijfwilg (Eleaeagnus ebbingei) geen familie van de olijfboom. De olijfwilg is zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. De Eleaeagnus ebbingei wordt gekenmerkt door een opmerkelijk zilvergroen blad, waardoor de plant een bijzondere metaalachtige uitstraling krijgt. Hoewel de olijfwilg een bladhoudende heester is, kan het blad tijdens strenge winters nog wel eens afvallen. De Eleaeagnus ebbingei wordt ongeveer twee meter hoog en is erg geschikt als haagplant. In de herfst verschijnen er bloemen aan de olijfwilg en de plant produceert eveneens bessen die erg populair zijn met vogels.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Eleaeagnus ebbingei bestellen

Hoeveel Eleaeagnus ebbingei u per strekkende meter moet bestellen om een mooie volle haag te creëren hangt af van de hoogte van de plant. Bij olijfwilgen tot 60 centimeter hoog kunt u uitgaan van vier planten per strekkende meter. Bij grotere planten zijn twee of drie stuks per strekkende meter al voldoende. Haag-Heg heeft altijd een grote hoeveelheid Eleaeagnus ebbingei op voorraad. De olijfwilgen zijn afkomstig uit onze eigen kwekerij, zodat u verzekerd bent van een constante kwaliteit en een scherpe prijs.

Olijfwilg bestellen bij Haag-Heg

Bij Haag-Heg kunt u uw olijfwilg eenvoudig online bestellen. Een olijfwilg is een origineel alternatief voor een laurier- of beukenhaag. De plant is gekruist en heeft daardoor eigenschappen gekregen waardoor deze het goed doet als haag. In de vrije natuur komt de olijfwilg niet voor. De Eleaeagnus ebbingei is een taaie plant die goed tegen droogte kan. U kunt de olijfwilg het beste op een zonnige plek in een arme grond neerzetten. In een humusrijke grond zal de plant meer blad dan bessen produceren. Wij raden aan om de plant twee keer per jaar te snoeien: in het voorjaar en een keer in het najaar.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden