Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Schijnhulst

Schijnhulst

Schijnhulst (Osmanthus burkwoodii) heeft een donkergroen en hard blad met een leerachtig karakter. Het blad is groter dan dat van de buxus en de Japanse hulst en is wat grover van structuur. Dit type heester heeft een zeer compacte groei en blijft de hele winter groen. De schijnhulst is een perfecte plant voor een haag tot 150 centimeter hoog, al is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de haag ongeveer een meter breed wordt. De Osmanthus burkwoodii kan doorgroeien tot ruim 250 centimeter, maar dan wordt het moeilijker om de haag mooi strak in model te houden.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Schijnhulst van Haag-Heg

De schijnhulst van Haag-Heg is afkomstig uit onze eigen kwekerij. U bent altijd verzekerd van kwaliteit en de beste prijs. De Osmanthus burkwoodii is altijd direct uit voorraad leverbaar en samen met onze transportpartner staan wij garant voor een zorgvuldige aflevering. Voor een mooie volle haag moet u ongeveer drie planten per strekkende meter in de grond zetten. Schijnhulst groeit relatief langzaam, dus als u snel wilt genieten van privacy en beschutting, dan is het aan te bevelen om wat grotere planten te kopen. 

Osmanthus burkwoodii

De Osmanthus burkwoodii groeit het beste op een humusrijke grond, maar kan ook prima droogte verdragen. Het is belangrijk dat de bodem voldoende waterdoorlatend is. U kunt de schijnhulst in de zon of de halfschaduw planten op een enigszins beschutte plek. Onderhoud aan de Osmanthus burkwoodii is eenvoudig dankzij de langzame groei en het dichte bladerdek. Één keer per jaar snoeien is voldoende. Na het snoeien groeit deze plant weer heel mooi uit. Het jaar volgend op de snoei produceert de schijnhulst witte bloemetjes die heerlijk ruiken.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden