Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Sneeuwbal

Sneeuwbal

De sneeuwbal (Viburnum tinus) is een sierlijke haagplant met donkergroene en wintervaste bladeren die zich van andere haagplanten onderscheidt doordat deze heester in de winter bloeit met witte bloemetjes die uit roze knopjes komen. Vooral in de donkere wintermaanden, wanneer de meeste planten hun blad verliezen, biedt de sneeuwbal is een warme aanvulling aan uw tuin. Aan het einde van de bloeiperiode verschijnen er zwartblauwe bessen aan de plant. Deze bessen trekken veel vogels aan, wat zorgt voor reuring in de tuin. In de zomermaanden trekt de Viburnum tinus eveneens veel vlinders aan.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Viburnum Tinus

De Viburnum tinus kan ongeveer drie meter hoog worden. Dit is een mooie haagplant als u het hele jaar door privacy en beschutting in uw tuin wilt hebben. De sneeuwbaal heeft een struweelachtig karakter en is niet goed te snoeien tot een haag met strakke lijnen. De Viburnum Tinus is dan ook vooral geschikt voor landelijke tuinen of tuinen met een wat speelser karakter. De sneeuwbal gedijt het best op een enigszins beschutte en zonnige plek. Hoewel de Viburnum tinus een groenblijvende heester is, kan de plant temperaturen onder de -12 graden niet goed verdragen. 

Sneeuwbal van Haag-Heg

Haag-Heg heeft altijd een grote voorraad sneeuwbal planten in huis. De Viburnum tinus is afkomstig van onze eigen kwekerij, waardoor u verzekerd bent van constante kwaliteit en een scherpe prijs. In samenwerking met onze betrouwbare transportpartner garanderen wij een zorgvuldige aflevering. Bij de bestelling kunt u uitgaan van 2,5 planten per strekkende meter om een mooie volle haag te creëren. Wij leveren Viburnum tinus tussen de 80 en 100 centimeter hoog. Eventueel kunt u de sneeuwbal ook als borderplant in uw tuin zetten.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden