Heesterganzerik Abbotswood

De Potentilla Fruticosa Abbotswood (Ganzerik Abbotswood) is een zomerse sierheester uit de rozenfamilie. De struik is te herkennen aan zijn witte kleine gekleurde bloemetjes en zijn uitbundige bloeiperiode. In de maanden van juli tot september staat hij volop in bloei. De heester wordt daarom vaak gebruikt in plantenborders, eventueel in combinatie met andere bloemen of planten. Ook komt de Potentilla Fruticosa Abbotswood uitstekend tot zijn recht als lage haag. Wilt u uw tuin aanvullen met deze sierheester? Bestel ‘m eenvoudig via onze webshop.

Lees verder
Meer productinformatie >

De Potentilla Fruticosa Abbotswood (Ganzerik Abbotswood) is een zomerse sierheester uit de rozenfamilie. De struik is te herkennen aan zijn witte kleine gekleurde bloemetjes en zijn uitbundige bloeiperiode. In de maanden van juli tot september staat hij volop in bloei. De heester wordt daarom vaak gebruikt in plantenborders, eventueel in combinatie met andere bloemen of planten. Ook komt de Potentilla Fruticosa Abbotswood uitstekend tot zijn recht als lage haag. Wilt u uw tuin aanvullen met deze sierheester? Bestel ‘m eenvoudig via onze webshop.

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend
Meer uitleg
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Blote wortel

Heesterganzerik 'Abbotswood' blote wortel 30-50 cm

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
Plantperiode
oktober tot april
Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks (€ 85,00)
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,40
Kiezen
50+
€ 2,80
Kiezen
Je bespaart 17%
100+
€ 2,65
Kiezen
Je bespaart 22%
500+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
incl BTW en excl. Verzendkosten
Meer productinformatie >
- + Stuks - + Meter
Reserveren

Heesterganzerik Abbotswood

In de maanden juli en augustus bloeit de struik uitbundig. De kleine witte bloemetjes die aan de plant groeien, brengen veel leven in de tuin. De Potentilla Fruticosa Abbotswood wordt over het algemeen groter dan de meeste struiken uit de Ganzerik familie. De maximaal hoogte is 80 tot 100 centimeter. Door deze hoogte is de struik heel geschikt in een plantenborder of als lage haag. Ook is de Ganzerik Abbotswood ideaal voor in een kleine tuin. Hij neemt niet veel ruimte in, maar het is wel een opvallende verschijning.

Voordelen
  • Fleurige en levendige verschijning in de tuin
  • Hoeft niet per se gesnoeid te worden
Nadelen
  • Relatief lage haag

Eigenschappen Heesterganzerik Abbotswood

Zoals u nu weet is de Potentilla Fruticosa Abbotswood vooral een sierlijke plant. Maar wat heeft deze haag nog meer in zijn mars? Alles wat u moet weten wordt in onderstaande uitleg duidelijk.

Groeisnelheid

Het prettige aan deze haagsoort is dat deze in alle omstandigheden goed groeit, ongeacht de standplaats of bodem waar hij geplant wordt. De Heesterganzerik Abbotswood groeit maar tientallen centimeters op jaarbasis, met een maximum van 20 centimeter. Dankzij de bollige en brede groei is de haag blikdicht.

Dichtheid

Hoewel deze sierhaag blikdicht is, verliest hij in het najaar zijn bladeren waardoor hij wat minder dichtheid biedt in vergelijking tot het voorjaar en de zomer. Omdat de Heesterganzerik Abbotswood niet erg hoog groeit maakt het ook niet de meest geschikte haag ter afscherming van uw tuin.

Winterhard

De Potentilla Fruticosa Abbotswood verliest tijdens de herfst- en wintermaanden zijn bloemen en bladeren. Maar geen zorgen, de kleurrijke verschijningen zullen u in de lente gewoon weer tegemoetkomen.

Standplaats

Bij het kiezen van een geschikte standplaats hoeft u bij een Heesterganzerik Abbotswood niet lang te twijfelen; deze kan in principe op alle plekken geplant worden. Enkele aandachtspuntjes zijn echter dat de bodem niet te alkalisch is en vochtig en voedselrijk is. Zo komt de haag het mooist tot bloei.

Bodemvochtigheid

Zolang de bodem genoeg vocht en voeding heeft dan zal de Potentilla Fruticosa Abbotswood goed floreren. Bij extreme warmte in de zomer is het raadzaam om de heester af en toe extra te bewateren. Zo blijft hij goed gehydrateerd.

Heesterganzerik Abbotswood planten

U kunt de Heesterganzerik Abbotswood planten in de periode van oktober tot en met april. Zijn er ernstige weersomstandigheden zoals vorst? Dan raden we het af om uw Potentilla Fruticosa Abbotswood te planten. Plant uw haag bij wat aangenamere temperaturen, zo voorkomt u schade aan de plant.

Plantafstand

Twijfelt u over het aantal benodigde Potentilla Fruticosa Abbotswood planten voor uw haag? Op onze webshop kunt u met een handige rekentool precies uitrekenen hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter grond. Bij deze haagsoort heeft u zo’n 5 planten nodig per gestrekte meter.

Heesterganzerik Abbotswood onderhoud

Om uw Heesterganzerik Abbotswood in tip top conditie te houden moet u deze goed onderhouden. Met de volgende praktische tips zorgt u voor een verzorgde en sterke haag.

Bewatering

Het is cruciaal om de Heesterganzerik Abbotswood de eerste periode na het planten voldoende water te geven. Zo kan hij zich goed hechten aan de grond en mooi opbloeien. Maar deze haagsoort kan ook uitstekend tegen langdurige droogte, veel water geven is dus niet per se nodig.

Bescherming

Omdat de Potentilla Fruticosa Abbotswood winterhard is, hoeft u geen extra voorzieningen zoals bescherming te treffen. De bloemen en bladeren zullen vallen in het najaar, maar gewoon weer terugkeren in het voorjaar.

Snoeien

Van nature is de Potentilla Fruticosa Abbotswood mooi rond van vorm. Wilt u deze vorm behouden? Dan is het verstandig om de struik eens per jaar te snoeien. Hetzelfde doet u als u er een haag van wilt vormen. De beste tijd om de Ganzerik Abbotswood te snoeien, is voorafgaand aan de bloeiperiode. Snoei de struik terug tot ongeveer 15 centimeter boven de grond. Doet u dit elk jaar, dan komt de Ganzerik Abbotswood elk jaar weer prachtig tot bloei.

Voeding

Het is voor deze haagsoort niet per se nodig om te bemesten of een andere vorm van voeding te geven.

Heesterganzerik Abbotswood kopen

Het plaatsen van een bestelling doet u eenvoudig via onze webshop. U kiest de planten die u wilt hebben, de juiste afmeting en het gewenste aantal. Vervolgens rekent u af via een beveiligde betaalomgeving en verzorgen wij de bezorging. Het verpakken van de struiken doen we pas op het laatste moment. Op deze manier blijven ze in goede conditie. Om een indicatie te krijgen van de verwachte bezorgkosten kunt u onderaan deze pagina uw postcode invullen. De exacte bezorgkosten worden berekend tijdens het afrekenen.

Met kluit geleverd

Onze Heesterganzerik Abbotswood wordt uitsluitend met blote wortel geleverd. Het is zaak om de planten direct na levering bij u in de tuin te planten en water te geven. Zo kan uw nieuwe haag goed aansterken, zodat u later kunt genieten van de prachtige kleuren.

Haag-Heg is uw specialist

Al onze struiken komen uit onze eigen kwekerij. Zo ook de Potentilla Fruticosa Abbotswood. Hier krijgen alle planten de juiste aandacht om goed te kunnen groeien. Daarnaast zijn we bij Haag-Heg niet afhankelijk van externe partijen. Hierdoor kunnen we goed toezien op de kwaliteit van de planten én de prijs voor u laag houden. Daarmee profiteert u van deze voordelen. Heeft u vragen over deze haagsoort of kunt u hulp gebruiken bij het vinden van een mooie plant? Schroom dan niet en neem contact met ons op. We zijn u graag van dienst.