Kamperfoelie

De kamperfoelie is een bijzondere haagsoort. Het duurt wel even voordat deze haag volwassen is. Daarom hebben wij deze al voor u opgekweekt. Zodat u snel kunt genieten van een mooie groene haag in uw tuin. U bestelt de kamperfoelie in de webshop van Haag-Heg.

Lees verder
Meer productinformatie >

De kamperfoelie is een bijzondere haagsoort. Het duurt wel even voordat deze haag volwassen is. Daarom hebben wij deze al voor u opgekweekt. Zodat u snel kunt genieten van een mooie groene haag in uw tuin. U bestelt de kamperfoelie in de webshop van Haag-Heg.

Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen
Meer uitleg
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Kamperfoelie

De kamperfoelie (lonicera nitida) is een wintergroene haagplant met kleine donkergroene bladeren. Dankzij de zeer dichte vertakkingen vormt deze haag een compact geheel waar niet doorheen te kijken is. De kamperfoelie wordt ook wel gezien als een van de beste buxus alternatieven. Door regelmatig te snoeien, vormt u deze planten tot een dichte, lage haag die u anders alleen met de buxus kunt vormen. De kamperfoelie groeit een stuk sneller, dus vereist wel wat meer onderhoud. Deze haagsoort is daarentegen niet vatbaar voor de buxusziekte of -mot.

Voordelen
 • Goed geschikt als buxus vervanger
 • Groeit erg dicht
Nadelen
 • Alleen geschikt voor lage hagen
 • Moet regelmatig gesnoeid worden

Eigenschappen Kamperfoelie

De kamperfoelie is een zeer degelijke haagplant die niet opvalt met bijzondere bloemen of kleuren. De kracht ligt in de dichtheid van de bladeren en het gemak waarmee u deze haag strak kunt houden. De belangrijkste eigenschappen van de kamperfoelie haag lichten we hieronder nader toe.

Groeisnelheid

Een kamperfoelie haag groeit erg snel, ondanks de beperkte maximale hoogte. Houd rekening met een minimale groeisnelheid van 60 centimeter als de haag volwassen is. Toch wordt de haag maar maximaal een meter hoog en breed. U zult dus regelmatig moeten snoeien om de snelle uitlopers onder controle te houden.

Dichtheid

Een kamperfoelie haag groeit zeer dicht, dankzij de kleine bladeren en dichte vertakkingen. Wanneer u de haag breed laat groeien, de haag kan zeker een meter breed worden, is er bijna geen doorkomen aan voor honden of katten.

Winterhard/wintergroen

De kamperfoelie is een wintergroene haagsoort die in milde winters het blad vasthoudt. Wanneer het strenger gaat vriezen (meer dan 15 graden onder nul) is de kans groot dat de bladeren van de haag vallen.

Standplaats

Plaats deze haag in de zon of halfschaduw. Minstens vier uur zonlicht per dag is ideaal voor de kamperfoelie. De grond mag matig zuur tot matig alkalisch zijn.

Bodemvochtigheid

Plaats uw haag bij voorkeur in waterdoorlatende grond. Kamperfoelie houdt niet erg van natte voeten.

Kamperfoelie planten

Het planten van de kamperfoelie is vrij eenvoudig en kan het hele jaar door, behalve als het vriest. Graaf een gleuf voor de kant-en-klaar haag en voeg compost en mestkorrels aan de gleuf toe, zodat de kamperfoelie haag na het planten direct voorzien is van voldoende voedingsstoffen. Voorzie de haag van veel water na het planten en blijf dit doen tot enkele weken later.

Plantafstand

U bestelt de kamperfoelie haag bij Haag-Heg als kant-en-klaar haag. Dit zijn meerdere planten die al jaren naast en in elkaar groeien.

Kamperfoelie onderhouden

Het onderhouden van een kamperfoelie haag is niet ingewikkeld, maar vraagt wel om een regelmatig patroon. Deze snelgroeiende haag moet namelijk vaak gesnoeid worden.

Bewatering

We raden aan om in het voorjaar en in periodes van lange droogte de haag van extra water te voorzien.

Bescherming

U hoeft deze haagsoort niet te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Snoeien

Het onderhouden van de kamperfoelie bestaat grotendeels uit het snoeien van de plant. De haag groeit erg snel en na het bereiken van de gewenste hoogte zullen de takken relatief hard uitlopen. Het is dan zaak om dit regelmatig bij te werken, anders zal uw haag de strakke vorm niet behouden.

Voeding

Bemest de kamperfoelie na het planten en in het voorjaar om de plant aan te laten sterken en voor te bereiden op een belangrijke groeifase.

Kamperfoelie kopen

Bestel uw kamperfoelie haag bij Haag-Heg. Wij hebben als kwekerij veel ervaring in het kweken en verzendklaar maken van haagplanten. Om de planten in optimale conditie te houden gebeurt het verpakken van de haag pas op het allerlaatste moment voor verzending. U kunt de dag en het tijdstip van de aflevering bepalen op het moment dat u uw bestelling plaatst. Wij raden aan om de klimop zo snel mogelijk na ontvangst in de grond te plaatsen. Vul uw postcode onderaan de pagina in om een indicatie van de bezorgkosten te krijgen. Let op: de exacte bezorgkosten worden in uw winkelmandje berekend.

Haag-Heg is uw specialist

Haag-Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw planten kunt bestellen. We leveren uw kamperfoelie volledig naar wens bij u thuis. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben we onze planten beter leren kennen en zijn we ook ver gekomen met het professionaliseren van onze kwekerij, onze webshop en het transport waarmee we de planten bij u thuis leveren. We leveren overigens binnen vier werkdagen, hoe prettig is dat? Voor adviezen of hulp bij het vinden van uw favoriete plant, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.