Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Krentenboom

Krentenboom

Beschikbaarheid: In voorraad

Krent – Amelanchier Lamarckii


De amelanchier Lamarckii is net als de gele kornoelje goed toepasbaar als een struweel of plant in een border waaronder andere planten kunnen groeien. De krentenboom is een meerstammige heester en produceert zoals wel bekend zwartblauwe besjes die te eten zijn. De krent is een ware aanwinst voor landelijke tuinen bij landhuizen, boerderijen en landgoederen.

Lentebloeier
Lentebloeier
Open structuur
Open structuur
  • Kleur: groen
  • Standplaats: zonnig, halfschaduw, schaduw
  • Kenmerk: Witte geurende bloemen in het voorjaar-zwartblauwe besjes-struweel
  • Stijl: landelijke tuinen - landelijk struweel
  • Bemesting: Algemeen bemestingsadvies
Geleverd met Kluit
Krent (125-150 cm)
  • Vanaf € 18,45
  • Planttijd: oktober t/m april
  • Plantafstand: 2.5 stuks per meter
  • Minimale bestelhoeveelheid: 10
Direct leverbaar
Prijsstaffels
10+ € 24,00
15+ € 21,40
50+ € 19,35
100+ € 18,45

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter

Krent – amelanchier lamarckii in landelijke tuinen


De krent bloeit in het voorjaar witte bloemen en komt daarna in blad. Uit het bloesem van de struik / boom groeien de besjes. In de winter is deze sierheester kaal. Echter op het moment dat er sneeuw valt is het weer een mooi gezicht hoe de contouren van deze boom worden geaccentueerd. De heester is geschikt voor de wat grotere landelijke tuinen en hij wordt vaak toegepast in plantsoenen, parken en aan de rand van het bos. Deze heester staat graag in de zon en in de winter kleurt deze heester oranjerood. Een echte seizoensplant die elke seizoen een andere verschijning heeft.


Krent - bosplantsoen


Deze heester is tevens als bosplantsoen te koop. Het duurt wel jaren voordat de plant is volgroeid. Voor een snel resultaat heeft Haag en Heg zelfs planten met een hoogtemaat van 250-300 cm. De struik kan in totaal 4-6 meter hoog worden.


Krentboompje - onderhoud


Een Krentenboompje wordt tussen de vier en zes meter hoog. Het liefst staat de Amelanchier Lamarckii vol in de zon, maar ook in de halfschaduw gedijt deze haag prima. Een uniek kenmerk van de Krent is dat de vruchten van deze haag veel bijen en vogels aantrekken. Omdat de haag vrij groot kan worden, is het wel aan te raden om deze elk jaar een stuk in te snoeien. De Krent heeft geen speciale bemesting nodig en doet het goed op vrijwel alle bodemsoorten, zolang de grond maar voldoende waterdoorlatend is. De beste periode om een Amelanchier Lamarchkii met kluit te planten is tussen oktober en april. Alleen tijdens periodes met vorst raden wij aan om het planten nog even uit te stellen. De Krentenboom is uiterst geschikt als vaste plant voor in de tuin.


Krentenboom: rijk bloeiend in februari- april


De Krentenboom is ook als solitair te gebruiken. Door zijn karakteristieke meerdere stammen (meerstam) wordt deze veel gebruikt met bijvoorbeeld grassen onder. De Krentenboom kan mooi worden uitgelicht met een lichtspot van onder.


Krent - Amelanchier Lamarckii met kluit


Bij Haag-Heg verkopen wij Krentbomen in verschillende formaten. De kleinste Krentenboom in ons assortiment heeft een lengte van 150-175 centimeter. Wij leveren de Amelanchier Lamarckii ook in lengtes van 175-200, 250-275 en 300-325 centimeter. Met onze handige haagcalculator kunt u direct uitrekenen hoeveel Krentboompjes u nodig heeft om de gewenste aantal meters haag te realiseren. Voor de kleinere maten geldt een minimale bestelhoeveelheid van vijf planten. De grotere maten kunt u eventueel ook per stuk bestellen. Door een grotere bestelling te plaatsen profiteert u van een lagere prijs per plant. De Amelanchier Lamarchkii met kluit wordt afgeleverd met een netje om de wortels. Dit heeft als doel om het water rond de wortels vast te houden. Het biologisch afbreekbare netje wordt op den duur door de bodem opgenomen.


Krentboompje - Amelanchier Lamarckii van eigen kwekerij


Omdat al onze Krenten van eigen kwekerij komen, zijn wij in staat om de kwaliteit van de planten te garanderen en deze voor een bijzonder lage prijs aan te bieden. Wij brengen al onze hagen groot met passie en vakmanschap. Doordat wij geen Krenten afnemen van externe leveranciers zijn wij in staat om onze kosten laag te houden. Er zijn immers geen tussenliggende partijen die de prijs opdrijven. Als klant profiteert u hierdoor van scherpe prijzen voor onze Amelanchier Lamarchkii en alle andere planten in ons assortiment.


Krentenboom laten bezorgen


Wij zorgen ervoor dat uw Amelanchier Lamarchkii in perfecte conditie bij u wordt afgeleverd. Om deze reden werken wij al jarenlang samen met een transportbedrijf dat is gespecialiseerd in het vervoeren van hagen. Wij verpakken het Krentboompje in dozen of op pallets. Het verpakken gebeurt pas op het allerlaatste moment voor de verzending, zodat de kwaliteit van de Krentenboom wordt gewaarborgd. Als u een bestelling bij ons plaatst, kunt u zelf bepalen wanneer u de haag thuisbezorgd wilt hebben. Wij raden aan om de Krentenboom zo snel mogelijk in de grond te zetten. Hierdoor blijft de Amelanchier Lamarchkii in optimale staat.

Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.9
508 beoordelingen
23-12-2020

Snelle levering en plantmateriaal zag er goed uit. Ik ben zeer tevreden! Door de chauffeur keurig afgeleverd!

21-12-2020

Mooie beukenhaag bomen met kluit. Levering volgens afspraak wat erg fijn was ivm het planten. Staan bij onze vakantiehuizen.

19-12-2020

Stevige, gezonde planten.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden