Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 16,30 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Atrovirens' kluit 125-150 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 16,30
Kiezen
15+
€ 13,75
Kiezen
Je bespaart 15%
50+
€ 11,10
Kiezen
Je bespaart 31%
100+
€ 10,80
Kiezen
Je bespaart 33%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Levensboom 'Atrovirens' Kluit 125-150 cm

De Levensboom 'Atrovirens' Kluit 125-150 cm is een populaire haagconifeer die het hele jaar door mooi groen blijft, zelfs tijdens de koude dagen. Deze volle haag biedt veel privacy en groeit snel. Deze conifeer variant prikt niet en produceert geen giftige bessen. De 'Atrovirens' groeit in een conische, smalle vorm en is zeer dichtbegroeid, waardoor het een ideale keuze is. Dankzij de wintergroene eigenschappen kunt u ook in de winter van de haag genieten. Deze onderhoudsvriendelijke haagplant heeft weinig eisen qua standplaats en condities. Met glanzende bladeren heeft de haag een bijzondere uitstraling.

De Levensboom 'Atrovirens' Kluit 125-150 cm groeit gemiddeld 35 tot 40 centimeter in de hoogte per jaar en bereikt een maximale hoogte van 4 meter, maar blijft vrij smal. Hoewel er geen bloemen zijn, ontwikkelt de haag kegels met zaden. Deze winterharde haagconifeer kan temperaturen onder -25°C aan. De 'Atrovirens' gedijt in zon, schaduw en halfschaduw en staat bij voorkeur in een vocht doorlatende bodem. Snoeien is twee keer per jaar voldoende, waarbij terugsnoeien tot oud hout moet worden vermeden. De 'Atrovirens' is sterk en heeft weinig extra bescherming nodig tegen ziektes of weersinvloeden.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Atrovirens' kluit 125-150 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Atrovirens' kluit 125-150 cm planten

Bij voorkeur plant u de thuja plicata ‘Atrovirens’ in de periode maart – mei of september – november. In de zomer planten wordt niet aangeraden en planten in de winter kan alleen wanneer het niet vriest. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen. Wanneer u een mooie volle haag wilt creëren is het belangrijk om de aanbevolen plantafstand aan te houden.

Thuja plicata 'Atrovirens' onderhoud

Het onderhouden van de Thuja ‘Atrovirens’ is eenvoudig. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Atrovirens’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven. De haagplant is namelijk gevoelig voor langere periodes van droogte.

Bescherming

De levensboom ‘Atrovirens’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Atrovirens’ niet terug tot het oude hout. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen en ontstaan kale plekken in uw haag als gevolg. Een kale haag komt vast niet voor op uw wensenlijstje. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende.

Voeding

De Thuja ‘Atrovirens’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u profiteren van directe levering vanuit onze eigen kwekerij. Wij zorgen ervoor dat de hagen pas op het laatste moment klaargemaakt worden voor verzending. Daarnaast werken we samen met gespecialiseerde leveranciers om een breed assortiment aan hagen aan te bieden. Onze hoogste prioriteit is het leveren van uitstekende service en kwaliteit aan al onze klanten. We streven er voortdurend naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren. U kunt erop vertrouwen dat uw bestelling van de Levensboom 'Atrovirens' Kluit 125-150 cm binnen 4 dagen geleverd wordt. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om u persoonlijk advies te geven.