Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 9,35 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Herbergii' pot 60-80 cm

Plantafstand
3,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 9,35
Kiezen
30+
€ 9,10
Kiezen
Je bespaart 2%
50+
€ 8,50
Kiezen
Je bespaart 9%
200+
€ 8,00
Kiezen
Je bespaart 14%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Herbergii’ Pot 60-80 cm

De Laurier 'Herbergii' Pot 60-80 cm is een ideale keuze voor een lage tot middelgrote haag. Deze haagsoort heeft smalle, donkergroene bladeren en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen, wat een bijzonder gezicht is. Het blad van de 'Herbergii' is smal en donker, terwijl de bloemen juist licht en opvallend zijn, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. De groei van deze haag is vergelijkbaar met andere lauriersoorten, met een jaarlijkse groei van ongeveer 30 tot 35 centimeter. De haag groeit vrij smal en bereikt niet dezelfde hoogte als andere lauriersoorten, waardoor het voornamelijk wordt gebruikt als lage of middelhoge haag. Het biedt echter nog steeds voldoende privacy en beschutting.

Deze winterharde plant kan temperaturen tot -25°C verdragen en behoudt zijn groene bladeren, zelfs in de winter. De Laurier 'Herbergii' Pot 60-80 cm gedijt goed in verschillende omstandigheden, van zon tot schaduw en verschillende bodemsamenstellingen. Het planten kan het hele jaar door, behalve bij vorst. Water geven is alleen nodig tijdens droge periodes, en snoeien wordt aanbevolen rond midzomer en aan het einde van de zomer.

Voordelen
 • Erg winterhard
 • Kan mooi smal gehouden worden
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan een 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Herbergii' pot 60-80 cm

Plantafstand
3,5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Herbergii' pot 60-80 cm planten

Het planten van de laurier ‘Herbergii’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van vorst of nachtvorst. We raden af om planten met kluit in de zomer te planten, dit kan enkel met de planten in pot. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om het exacte aantal planten te berekenen die nodig zijn om uw haag compleet te maken kunt u gebruik maken van onze handige rekentool. Deze berekent precies het aantal benodigde haagplanten die u per gestrekte meter wenst. Voor de laurier ‘Herbergii’ heeft u per gestrekte meter 2 tot 5 planten nodig, afhankelijk van de grootte van de plant die u bestelt.

Laurier 'Herbergii' pot 60-80 cm onderhoud

De laurier ‘Herbergii’ is, net als andere lauriersoorten, een makkelijke plant om te onderhouden. Toch is het goed om rekening te houden met een aantal kenmerkende eigenschappen van deze plant wanneer u besluit de laurier 'Herbergii' te kopen. Zo beleeft u nog meer plezier van uw haag.

Bewatering

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. Het is dan ook zeker niet nodig om de planten overmatig water te geven. Tijdens periodes van extreme droogte kan het echter wel nodig zijn dat u de plant extra bewatert. Na het planten van uw haag is het wel belangrijk om de plant voldoende water te geven gedurende enkele weken.

Bescherming

De meeste lauriersoorten zijn wintergroen tot ongeveer -25°C en de laurier ‘Herbergii’ is hierop geen uitzondering. De weerstand van uw haag is daarmee bestand tegen verschillende zware omstandigheden. Zo vormen sneeuw

Snoeien

Snoeien doet u het beste twee keer per jaar, een keer rond de midzomer en een keer aan het einde van de zomer. De laurier ‘Herbergii’ is in staat om nieuwe takken te laten groeien wanneer u de plant ver terugsnoeit.

Voeding

De laurier ‘Herbergii’ kan prima uit de voeten met de voedingsstoffen die in de bodem aanwezig zijn. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg is een kwekerij die zich specialiseert in haagplanten. Met meer dan 30 jaar aan ervaring kunnen wij u te allen tijden blijven voorzien van de best mogelijke service en kwaliteit. Daarnaast staan wij nooit stil als het gaat om het optimaliseren van onze kwekerij, webshop en het transport van onze planten. Wanneer u een Laurier 'Herbergii' Pot 60-80 cm

bestelt bij Haag-Heg heeft u altijd uw bestelling binnen vier werkdagen in huis. Voor advies of hulp bij het vinden van uw ideale plant kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.