Laurier

Wilt u een laurier kopen? Laurier hagen (Prunus laurocerasus) worden veel gebruikt als haagplanten. Alle Laurier soorten vallen onder de wintergroene hagen. De meeste laurier hagen zijn winterhard tot ongeveer -15/-20 °C. Laurier Novita en Laurier Herbergii zijn zelfs winterhard tot ongeveer -25/-25 °C. Laurier hagen staan erom bekend dat ze snel groeien, zo kunnen ze groeien tot wel 40 - 50 centimeter per jaar.

Populaire Haagplanten

Soorten Laurier kopen

De laurier Rotundifolia is een voorbeeld van een prima groei-haag en groene erfafscheiding. Deze haagsoort groeit niet alleen in de hoogte goed, maar ook in de breedte. Let er bij de aankoop van laurier hagen goed op wat het advies is per strekkende meter. Dit verschilt per laurier soort en de grootte waarin je ze besteld. Een grotere laurier haag heeft in verhouding meer ruimte nodig. Zodoende kunt u minder laurier hagen per strekkende meter planten. 

Uiteraard zijn er ook langzaam groeiende laurier soorten. Dit zijn ideale hagen voor in kleine tuinen. De hagen nemen niet te veel ruimte in beslag, maar zorgen wel voor een mooie, volle look in de tuin. Een populaire laagblijvende, compact groeiende laurier in ons assortiment is de laurier Otto Luyken

Laurierhaag of laurier

In de volksmond gebruiken we vaak de termen laurierhaag en laurier door elkaar. Een ander veelgebruikte term is laurierkers, wat eigenlijk de directe vertaling van het Latijnse woord laurocerasus is. Welke term u gebruikt, haag-heg helpt u graag aan de mooiste hagen. Wij weten de mooiste laurieren bij ons te kweken. De laurierhagen in onze webshop komen direct van de kwekerij. Dat maakt de kwaliteit van onze hagen zo uniek. Wanneer Laurier planten? Dat kan eigenlijk altijd, behalve als het vriest. Gebruik hier ook aanplantgrond en beendermeel bij. Graag geven wij u ook meer informatie over wanneer Prunus snoeien.

De laurier is een struik die prima te gebruiken is als haag voor afscheidingen van tuinen. Dat komt omdat laurieren over het algemeen hard en vol groeien. Met veel volume zorgt een laurier eenvoudig voor een schaduwplek en veel privacy. De laurierhaag valt breed uit met een compacte uitstraling. Dit zorgt voor een warme sierlijke haag die tevens dichtbegroeid is. Iemand kijkt er dus niet zomaar doorheen. Kenmerkend aan de laurierhaag is de privacy en de rust die de haag uitstraalt. Qua onderhoud is een laurierhaag ook ideaal. Een laurierhaag heeft weinig nodig en groeit prima in ons klimaat. Zoals eerder aangegeven zijn vrijwel alle laurier haagsoorten winterhard en wintergroen. Oftewel: het hele jaar door een prima uitstraling! De Laurier is een prima idee als voortuin afscheiding.

Laurier kopen bij Haag-Heg 

Afhankelijk van de soort laurier die u wenst, kun u een laurier kopen in kluit of in pot. In sommige gevallen hebben we zelfs kant-en-klare laurierhagen te koop. Laurierhagen worden over het algemeen in grotere aantallen gekocht. Genoeg om een mooie, volle haag mee te vullen. Wij werken daarom met prijsstaffels, waarbij u meer korting krijgt, naarmate u meer laurier hagen afneemt. Per lauriersoort ziet u de plantafstand die u het beste kunt hanteren. Zo krijgt u makkelijke richtlijnen over de hoeveelheid te kopen laurier hagen. Ook geven we het ideale groeiseizoen van de laurier haag aan. Door de gehele webshop proberen we zo veel mogelijk te informeren en handige tips te geven. Als echte kweker weten wij als geen ander hoe u een laurier moet planten, onderhouden en snoeien. Wij delen tevens tips over de bewatering van de Laurier.

In de afbeeldingen proberen wij een duidelijk beeld te geven van hoe groot de laurier is die u wilt kopen. De kleinste laurier Genolia bijvoorbeeld, is verkrijgbaar vanaf 80-100cm. Op de bestelpagina zie u duidelijk hoe hoog dat ongeveer is in vergelijking met een volwassen man. Op deze manier proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen aan de juiste laurierhaag. Bij planten boven de 100 cm adviseren wij u hoeveel planten per meter u nodig heeft.

Laurier hagen bestellen

Als u nog niet goed weet welke laurier u wilt bestellen, kijk dan eerst goed rond. In ons assortiment hebben we veel verschillende laurier hagen opgenomen. Iedere laurierhaag heeft zijn eigen kenmerken. De laurier Etna is bijvoorbeeld een hele volle haag. Dat komt omdat de donkergroene bladeren veel dichter op elkaar groeien dan die van bijvoorbeeld de laurier Caucasica

Denk dus goed na over de uitstraling die u wilt creëren met het plaatsen van een laurierhaag. Twijfelt u, of kunt u hulp gebruiken bij het bestellen van de laurier? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs op onze kwekerij. 

De bekendste laurier hagen

Misschien wel de bekendste lauriersoort is de Portugese laurier. Deze laurier geeft een moderne, klassieke uitstraling en is wat smaller van vorm dan de andere laurierhagen. Deze laurier heeft een donkergroen blad en blijft groen in de winter. 

Laurier hagen zijn prima groenblijvende haagplanten te gebruiken voor in de tuin. Door de verschillende soorten kunt u zelf kiezen welke uitstraling u wenst. Vrijwel alle laurierhagen zijn bestand tegen de koele winters, stevige regenvallen en zeelucht die ons land kent. Laurier hagen blijven vol en groen en zijn makkelijk te onderhouden.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden