Laurier

De laurierplanten van Haag-Heg zijn ideaal voor het vormen van een dichte, wintergroene haag. De meeste laurier hagen kunnen zelfs temperaturen tot 20 graden onder nul weerstaan. Deze hagen staan bekend als snelle groeiers die minimaal 30 centimeter per jaar in hoogte toenemen. Bij Haag-Heg vindt u de populairste laurier hagen in alle soorten en maten. Bestel uw laurierplanten bij Haag-Heg en profiteer van onze snelle en zorgvuldige bezorging. Kies voor onze hagen als u uw tuin wilt voorzien van extra beschutting en privacy.

Populaire Haagplanten

Soorten laurier hagen

Er zijn verschillende soorten laurier hagen die u bij Haag-Heg kunt bestellen. Er zijn meer dan 40 verschillende soorten die wereldwijd voorkomen. Wij hebben de acht populairste soorten voor ons klimaat geselecteerd om via onze webshop aan te bieden. Dit zijn de Portugese laurier, de laurier 'Novita', de laurier 'Rotundifolia', de laurier 'Caucasica', de laurier 'Etna', de laurier 'Herbergii', de laurier 'Genolia', de laurier 'Ani', de laurier 'Reynvaanii' en de laurier 'Otto Luyken'. Klik op de naam van een van de soorten voor meer informatie over de voordelen en kenmerkende eigenschappen van iedere lauriersoort.

Groeisnelheid

De laurier hagen die u in het assortiment van Haag-Heg aantreft zijn voornamelijk snelgroeiende haagplanten. Dat houdt in dat u een groeisnelheid van 30 tot 35 centimeter per jaar kunt verwachten in gunstige omstandigheden. De laurier ‘Otto Luyken’ is de enige uitzondering op de regel, met een maximale groei van 25 centimeter in een jaar. De laurier hagen ‘Etna’ en ‘Otto Luyken’ groeien overigens meer in de breedte dan in de hoogte, waar de laurier ‘Genolia’ voornamelijk de hoogte in gaat en slechts 5 tot 10 centimeter in de breedte toeneemt per jaar.

Planten van laurier hagen

Voor alle laurier hagen geldt dat u deze het hele jaar door kunt planten, mits ze met pot geleverd zijn. De laurier hagen met kluit kunt u het beste planten tussen september en mei. Een veelgemaakte fout bij het planten van laurier hagen is dat deze te diep in de grond geplaatst worden. Dit is echter niet nodig, de kluit hoeft slechts enkele centimeters onder de grond gegraven te worden. Maak hierbij gebruik van aanplantgrond om een optimale groei te realiseren.

Standplaats

De lauriersoorten van Haag-Heg zijn niet veeleisend als het gaat om het bepalen van een  nieuwe standplaats voor uw laurierhaag. Of u de haag nu in de zon of schaduw plaatst, een laurierhaag vindt het allemaal prima. Het enige waar u op moet letten is dat de laurier ‘Rotundifolia’ niet houdt van een bodem met een hoge kalkwaarde en hetzelfde geldt voor de combinatie van een Portugese laurier en een zure bodem. Laurierhagen stellen een waterdoorlatende bodem op prijs, natte voeten houden ze namelijk niet van.

Onderhoudsinstructies laurier hagen

Laurier hagen staan bekend als onderhoudsvriendelijke en oersterke planten. Toch heeft iedere soort zijn eigen voorkeuren en eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat u niet iedere plant hetzelfde kunt behandelen.

Bewatering

Na het planten van uw laurier haag is het goed om de planten regelmatig water te geven voor een periode van ongeveer twee weken. Hierna adviseren we om de planten enkel water te geven in het voorjaar en in de zomer, behalve wanneer er sprake is van extreme droogte.

Bescherming

Omdat de meeste lauriersoorten van nature erg sterk zijn, is extra bescherming tegen de weerselementen in de meeste gevallen niet nodig. Een Portugese laurierhaag is geen fan van de winterzon en de koude oostenwind en ook de ‘Rotundifolia’ is gebaat bij enige bescherming van de wind en zon.

Snoeien

Omdat de meeste lauriersoorten snelle groeiers zijn, raden we aan om deze minimaal twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste midzomer en aan het eind van de zomer doen. Een aantal lauriersoorten groeit minder snel en hebben aan een jaarlijkse snoeibeurt midzomer voldoende. Laurierhagen zijn eenvoudig te snoeien, omdat de plant altijd terug weet te groeien, zelfs wanneer u deze tot het hout heeft teruggesnoeid. Gebruik bij voorkeur een kniptang en geen snoeischaar en knip de uitstekende takjes van de plant weg. Als u met een snoeischaar aan de slag gaat, knipt u dwars door de bladeren heen en worden de randen van deze bladeren bruin.

Bemesting

Laurier hagen zijn niet veeleisend en laten zich dan ook goed onderhouden zonder extra voeding. We hanteren daarom een algemeen bemestingsadvies voor deze plantensoort. Dat houdt in dat u uw haag het beste in de lente een keer kunt bemesten. De voedingstoffen die u de plant dan toedient worden omgezet in energie, wat het groeien van de plant aanzienlijk bevordert. Ook draagt het bij aan een sterkere laurier haag.

Laurier hagen kopen

Haag-Heg levert planten die te allen tijde voldoet aan uw verwachtingen. In ons assortiment kunt u kiezen voor een levering met pot, een levering met kluit en een levering in de vorm van een kant-en-klare haag.

Geleverd met pot

Onze planten in pot zijn van hoogwaardige kwaliteit. Tijdens het kweken van een plant in pot is deze voortdurend beschermd en na het ontvangen van uw bestelling kunt u de planten in pot enkele weken laten wachten voor u ze inplant. Uiteraard is het wel belangrijk om de planten voldoende water te geven. De laurier hagen in pot kunt u het hele jaar door planten, zelfs in de zomer.

Geleverd met kluit

Onze planten met kluit worden buiten op het veld gekweekt. De machine die deze planten vervolgens uit de grond haalt zorgt ervoor dat de aarde rond de wortels blijft zitten. Hierdoor zullen uw nieuwe planten snel aangroeien nadat u ze geplant heeft op hun nieuwe locatie. Om de wortels van uw laurier tijdens het transport te beschermen maken we gebruik van een jutezak die we om de kluit binden. De planten geleverd met kluit zijn voordeliger. Dit heeft te maken met het feit dat het kweken op een open veld minder kostenintensief is dan kweken in een pot. De grootste formaten van de laurier hagen zijn enkel te bestellen met kluit. We adviseren om onze planten met kluit niet in de zomer te planten.

Geleverd als kant-en-klaar haag

Bij Haag-Heg kunt u uw laurier haag ook als kant-en-klaar haag bestellen. Als u voor deze optie kiest leveren we een haag bij u thuis die al bijna volgroeid is. Het plaatsen van een kant-en-klaar haag is eenvoudiger en u kunt al direct na het planten genieten van een volle en groene haag. Een kant-en-klaar haag vereist minder aandacht na het planten en is doorgaans weerbaarder dan een haag van jonge planten.

Laurier hagen bij Haag-Heg kopen

Bij het kopen van laurier hagen is het van belang dat u rekening houdt met het formaat en hoogte van de plant. Hoe hoger de planten zijn die u koopt, des te minder u er nodig heeft per strekkende meter om een dichte haag te vormen. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken kunt u bij Haag-Heg zowel het aantal planten invoeren als het aantal strekkende meters. Ons systeem rekent het andere getal dan direct voor u uit. Het plaatsen van een bestelling gaat eenvoudig en snel. Maak een account aan om uw gegevens in ons systeem op te slaan en toegang te krijgen tot uw bestellingen of bestel zonder een account. Ons systeem rekent het andere getal dan direct voor u uit. Krijg een indicatie van de bezorgkosten door onderaan deze pagina uw postcode in te vullen. Let op: de exacte bezorgkosten worden in uw winkelmandje berekend.

Voordelen van bestellen bij Haag-Heg

Haag-Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw planten kunt bestellen. We leveren uw laurier hagen bij u thuis in de vorm en maat die u wenst. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben we onze planten beter leren kennen en zijn we ook ver gekomen met het professionaliseren van onze kwekerij, onze webshop en het transport waarmee we de planten bij u thuis leveren. Dankzij ons eigen transport en efficiënte werkwijze leveren we uw bestelling binnen vier werkdagen bij u thuis.

Iedere plant krijgt voldoende persoonlijke aandacht en wordt met dezelfde passie gekweekt als andere planten. Bij Haag-Heg staan plant én klant centraal. Voor adviezen of hulp bij het vinden van uw favoriete plant, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden