Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Laurier 'Reynvaanii'

Laurier 'Reynvaanii'

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

De Prunus laurocerasus ‘Reynvaanii’ is een dichte haagplant die opgaand groeit. De groene bladeren zijn smal en glanzend. De ‘Reynvaanii’ wordt tot vijf meter hoog wordt maximaal 120 breed. De opgaande takken zorgen ervoor dat deze soort smal blijft. Deze lauriersoort is dus geschikt voor smalle, middelhoge hagen. Haag-Heg levert de laurier ‘Reynvaanii’ in verschillende maten, bepaal zelf welk formaat bij uw tuin past.

Weinig inkijk
Weinig inkijk
Snelle groeier
Snelle groeier
Weinig onderhoud
Weinig onderhoud
 • Kleur: groen
 • Standplaats: Halfschaduw, Schaduw, Zon
 • Kenmerk: donkergroen groot blad-veel body
 • Stijl: landelijke tuinen - klassieke tuinen - volkstuinen - moderne tuinen
 • Bemesting: Algemeen bemestingsadvies
Geleverd met Kluit
Laurier 'Reynvaanii' (150-175 cm)
 • Vanaf € 34,25
 • Planttijd: oktober t/m april
 • Plantafstand: 2 stuks per meter
 • Minimale bestelhoeveelheid: 10
Direct leverbaar
Prijsstaffels
10+ € 39,60
15+ € 38,50
50+ € 36,75
100+ € 34,25

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter

De voordelen van de laurier ‘Reynvaanii’


De Prunus laurocerasus ‘Reynvaanii’ is een subtiele lauriersoort die voornamelijk in de hoogte groeit. Dit maakt deze plant een smalle groeier die perfect in een smalle haag past. De ‘Reynvaanii’ groeit snel en bereikt de maximale hoogte van vijf meter binnen enkele jaren. Net als andere lauriersoorten is deze haagplant eenvoudig te onderhouden. In de periode mei – juni geeft de Prunus ‘Reynvaanii’ witte bloemen wanneer u ervoor kiest om deze maximaal een keer per jaar te snoeien.


Voordelen • Goed winterhard

 • Geschikt voor plaatsing in schaduw

 • Groeit mooi dicht


Nadelen • Verdraagt geen langdurig natte grond

 • Wordt minder hoog dan ‘Rotundifolia’.


Eigenschappen laurier ‘Reynvaanii’


Benieuwd naar de unieke eigenschappen van de laurier ‘Reynvaanii’? Lees hieronder meer over de unieke eigenschappen van deze lauriersoort.


Groeisnelheid


Laurier hagen groeien over het algemeen vrij snel en voor de Prunus ‘Reynvaanii’ geldt hetzelfde. Per jaar neemt deze lauriersoort ongeveer 40 tot 50 centimeter in hoogte toe. Dankzij de opgroeiende takken blijft de breedte van deze soort beperkt.


Winterhard


De laurier ‘Reynvaanii’ is een winterharde plant die temperaturen tot -20°C aankan.


Standplaats


U plaatst de plant in de zon, schaduw of halfschaduw en ook aan de samenstelling van de bodem stelt de plant geen eisen.


Dichtheid


Door de compacte vorm van de laurier ‘Reynvaanii’ groeit uw haag blikdicht.


Wintergroen


De ‘Reynvaanii’ is wintergroen tot ongeveer -20°C . Zo bent u verzekerd van een haag die het hele jaar door groen blijft.


Bodemvochtigheid


De ‘Reynvaanii’ heeft voldoende aan een beperkt vochtige bodem. Deze plant houdt niet van natte voeten.


Laurier ‘Reynvaanii’ plantinstructies


U kunt de laurier ‘Reynvaanii’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Ook wanneer nachtvorst wordt voorspeld raden we af om uw  laurierhaag te planten. De beste periode om deze soort te planten is tussen oktober en april. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.


Standplaats


U plaatst de laurier ‘Reynvaanii’ moeiteloos in de zon, schaduw of halfschaduw. Aan de bodemsamenstelling wordt ook geen bijzondere eisen gesteld.


De laurier ‘Reynvaanii’ onderhouden


De laurier ‘Reynvaanii’ heeft weinig verzorging nodig. Toch is het goed om rekening te houden met de volgende instructies. 


Bewatering


Laurierhagen houden niet van natte ondergronden. Het is dan ook niet nodig om deze lauriersoort extra water te geven. We raden wel aan om uw haag extra water te geven tijdens langdurige periodes van droogte. Geef uw planten na het aanplanten een aantal weken extra water, dit helpt bij het aansterken.


Bescherming


U hoeft geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Reynvaanii’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dan ook niet snel zijn blad verliezen tijdens de gemiddelde Hollandse winter.


Snoeien


Omdat de laurier ‘Reynvaanii’ zo smal groeit is het niet nodig om uw haag smal te houden. Snoei enkel om de hoogte van uw haag naar wens te houden. Voor een strak resultaat is twee keer snoeien per jaar optimaal. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden. Liever een wat wildere haag met witte bloemen? Dan is eenmaal snoeien voldoende.


Voeding


Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van extra voedingsstoffen.


Laurier ‘Reynvaanii’ hagen


We leveren de laurier ‘Reynvaanii’ uitsluitend met kluit. Welke vorm het meest geschikt is voor uw tuin is afhankelijk van verschillende factoren.


Geleverd met kluit


Omdat laurierplanten snelle groeiers zijn, kweken we de laurier ‘Reynvaanii’ buiten op het veld waar ze alle ruimte krijgen om tot een gezonde plant te groeien. We graven de plant uit met een speciale machine die de wortels in een keer uit de grond haalt. Hier binden we dan een jute zak omheen, zodat het wortelstelsel beschermd wordt tijdens het transport.


Laurier 'Reynvaanii' direct bestellen


Beste uw laurier ‘Reynvaanii’ eenvoudig online bij Haag-Heg. Bereken hoeveel planten u nodig heeft of maak gebruik van onze rekentool die voor u uitrekent hoeveel planten u nodig heeft voor een dichte haag. Let erop dat het aantal planten per strekkende meter afhankelijk is van de grootte van de plant. Krijg een indicatie van de bezorgkosten door onderaan deze pagina uw postcode in te vullen. Let op: de exacte bezorgkosten worden pas in uw winkelmandje berekend.


Waarom kiezen voor Haag-Heg?


Onze planten komen direct van onze eigen kwekerij. We brengen iedere plant met passie en zorg groot, zodat u te allen tijde verzekerd bent van de beste kwaliteit hagen. Voor de aflevering van uw bestelling werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Met hun kennis en ervaring in het vervoeren van onder andere de laurier ‘Reynvaanii’ zorgen zij ervoor dat uw bestelling spoedig en in perfecte staat bij u voor de deur wordt afgeleverd. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om de planten zo min mogelijk te belasten. Voor vragen over onze planten of over uw bestelling kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. 


 


 

Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.8
484 beoordelingen
26-09-2020

25-09-2020

Levering volgens afspraak. De bestelde planten, taxus media hillii, zien er goed uit. Gisteren in de grond gestopt. Heb er vertrouwen in dat deze aanslaan en volgend jaar gaan groeien.

22-09-2020

De door mij bestelde rode beuken zagen er perfect uit en onbeschadigd door de krat waarin ze verpakt waren. De aflevering gebeurde exact op het tijdstip dat de chauffeur had doorgebeld.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden