Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 3,25 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' blote wortel 20-30 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,25
Kiezen
50+
€ 2,90
Kiezen
Je bespaart 10%
100+
€ 2,65
Kiezen
Je bespaart 18%
500+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 24%
Meer productinformatie >
Laurier 'Rotundifolia' blote wortel 20-30 cm is te bestellen in veelvoud van 25
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier ‘Rotundifolia’ Blote wortel 20-30 cm

De Laurier ‘Rotundifolia’ Blote wortel 20-30 cm is geliefd vanwege zijn snelle groei. De plant is een wintergroene soort en gedijt goed in zowel zonnige als schaduwrijke omstandigheden. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden, omdat hij weinig eisen stelt aan de standplaats en bodemsamenstelling. In de winter blijft het blad van de haag behouden, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van een groene tuin.

De Laurier ‘Rotundifolia’ Blote wortel 20-30 cm groeit ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar. Door regelmatig te snoeien kunt u de groei van de plant goed controleren. De plant is winterhard en kan temperaturen tot -15°C aan. De laurier 'Rotundifolia' kan het hele jaar door geplant worden, zolang er maar geen (nacht)vorst is. Bij het planten is het belangrijk om aanplantgrond te gebruiken en ervoor te zorgen dat de planten niet te diep geplaatst worden. De plant houdt niet van natte voeten maar in droge perioden is het aan te raden om de grond rondom de haag regelmatig te bevochtigen.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' blote wortel 20-30 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' blote wortel 20-30 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' blote wortel 20-30 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij leveren uitsluitend haagplanten die onder de beste omstandigheden zijn gekweekt op onze eigen velden. Laurier ‘Rotundifolia’ Blote wortel 20-30 cm wordt geleverd zonder kluit of pot. Deze manier van kweken resulteert in wat kleinere planten. U kunt onze planten met blote wortel alleen in de periode van oktober tot mei bestellen. We zorgen ervoor dat uw bestelling spoedig en in de beste staat geleverd wordt.