Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 15,25 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 15,25
Kiezen
15+
€ 13,40
Kiezen
Je bespaart 12%
50+
€ 12,95
Kiezen
Je bespaart 15%
100+
€ 12,30
Kiezen
Je bespaart 19%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 100-125 cm

De Laurier 'Rotundifolia' kluit 100-125 cm is een veelgevraagde lauriersoort vanwege zijn snelle groei en de mogelijkheid om als haag te fungeren. Hoewel het qua uiterlijk sterk lijkt op de 'Novita', is de ‘Rotundifolia’ iets vatbaarder voor ziekten. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in zowel de zon als in de schaduw en weinig eisen stelt aan de bodem en bescherming. Het is relatief eenvoudig te onderhouden en heeft een groeiperiode van april tot september, waarin het ongeveer 45 tot 50 cm per jaar groeit.

Dankzij de grote bladeren en breedte van de Laurier 'Rotundifolia' kluit 100-125 cm wordt de haag volledig blikdicht, waardoor privacy en beschutting worden geboden. Bovendien is de plant redelijk winterhard en verliest hij het blad niet tijdens milde winters, waardoor de tuin het hele jaar door groen blijft. Het planten van deze laurier kan het hele jaar door, behalve bij (nacht)vorst, en er worden 2,5 planten per strekkende meter aanbevolen. Het gebruik van aanplantgrond en het plaatsen van de wortels net onder de grond wordt aangeraden.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 100-125 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kluit 100-125 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij kweken onze planten met liefde en aandacht op onze eigen kwekerij, zodat we altijd de hoogste kwaliteit hagen kunnen leveren. Om ervoor te zorgen dat uw bestelling snel en in perfecte staat bij u wordt afgeleverd, werken wij samen met een vooraanstaand transportbedrijf dat veel ervaring heeft met het vervoeren van onder andere de Laurier 'Rotundifolia' kluit 100-125 cm. Om de planten zo min mogelijk te belasten, verpakken we uw hagen pas vlak voor verzending. Als u vragen heeft over onze planten of uw bestelling, kunt u altijd contact met ons opnemen.