Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Laurier

De laurier, ook wel bekend als de prunus, is een populaire haagplant die het hele jaar door groen blijft. De mooie dichte laurierhaag biedt beschutting en privacy en is goed in vorm te snoeien. De laurier valt onder te verdelen in twee soorten: de Prunus laurocerasus (laurier) en de Prunus lusitanica (Portugese laurier). De Portugese laurier groeit iets minder snel, maar heeft een mooi donker blad waardoor de haag een elegante uitstraling krijgt. Bij Haag & Heg bestelt u uw laurierhaag eenvoudig en voordelig online.

Laurierhaag

Laurierhagen zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Omdat de meeste lauriersoorten snel groeien, is het aan te bevelen om de haag twee keer per jaar te snoeien. Hierdoor blijft de laurierhaag in model en is het niet nodig om dikke takken af te zagen. U kunt uw laurierhaag op iedere grondsoort planten, zolang de bodem maar een losse structuur heeft zodat water makkelijk kan weglopen. Op een te natte bodem kan laurier niet gedijen.

Laurier kopen bij Haag-Heg

Bij ons kunt u onder meer de volgende soorten laurier kopen:

  • - Laurier Novita. Een sterke en gezonde struik die goed bestand is tegen ziektes als hagelschot.
  • - Laurier Herbergii. Een goede keuze wanneer u een compacte en lage of middelhoge haag wilt hebben. De plant heeft smalle donkergroene bladeren en krijgt in het voorjaar mooie witte bloemen.
  • Laurier Caucasica. Deze laurier geeft witte bloemen. De snelgroeiende plant is erg populair als erfafscheiding en kan ongeveer drie meter hoog worden zonder vorm te verliezen.
  • Laurier Etna. Deze heeft een compacte groei en kan zowel als haag of als individuele struik geplant worden. De laurier wordt ongeveer anderhalve meter hoog en 80 centimeter breed.
  • Laurier Genolia. Deze compacte laurier is erg geschikt voor smalle hagen en kan een maximumhoogte van vier meter bereiken. Het winterharde blad van is smal en glanzend.
  • Laurier Otto. Dit type laurier wordt niet hoger dan 1,25 meter. Ook deze laurier heeft een compacte groei. In het voorjaar geeft deze struik veel mooie en sterk geurende bloemen.
  • Portugese laurier. Onderscheidt zich van de bovenstaande soorten met een veel kleiner, donkergroen blad. Hierdoor krijgt de haag een klassieke uitstraling. Deze wintergroene laurier is erg geschikt als haag voor relatief kleine tuinen.
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden