Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Prunus laurocerasus Rotundifolia

De Prunus laurocerasus rotundifolia is één van de meest voorkomende lauriersoorten in Nederlandse tuinen. De laurier Rotundifolia is redelijk winterhard en de grote, glanzende bladeren blijven het hele jaar door groen. Omdat dit type laurier snel groeit en een mooie dichte struik vormt, is de Prunus laurocerasus rotundifolia erg geschikt als haagplant. De Rotundifolia doet het goed in zowel de zon als in de schaduw. Bij Haag-Heg kunt uw laurierhaag Rotundifolia eveneens als kant-en-klare heg bestellen.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Laurier Rotundifolia

De laurier Rotundifolia groeit zo’n 30 tot 60 centimeter per jaar. U dient er rekening mee te houden dat de Prunus laurocerasus rotundifolia erg breed kan worden. Dit kunt u voorkomen door de laurierhaag twee keer per jaar te snoeien. De laurier Rotundifolia groeit goed op vrijwel alle Nederlandse bodemsoorten, met uitzondering van kalkrijke bodems. Ook is het van belang dat de bodem niet te nat is. De grond dient een losse structuur te hebben, zodat regenwater goed weg kan lopen.

Laurierhaag Rotundifolia

De hoeveelheid Prunus laurocerasus rotundifolia die u per strekkende meter haag moet planten hangt af van de hoogte van de struikjes en de hoogte van de gewenste haag. Voor een laurierhaag Rotundifolia tot 80 centimeter hoog is het aan te bevelen om vier planten er strekkende meter te plaatsen. Bij middelgrote hagen heeft u aan drie planten voldoende. En bij hagen hoger dan 125 centimeter hoeft u per strekkende meter maar twee laurier Rotundifolia te planten. Bij Haag-Heg bent u verzekerd van kwaliteit en een scherpe prijs. Onze laurierhaag Rotundifolia is altijd afkomstig uit eigen kwekerij.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden