Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 43,30 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Atrovirens' kluit 200-225 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 43,30
Kiezen
15+
€ 35,90
Kiezen
Je bespaart 17%
30+
€ 32,70
Kiezen
Je bespaart 24%
50+
€ 29,85
Kiezen
Je bespaart 31%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Levensboom 'Atrovirens' Kluit 200-225 cm

De Levensboom 'Atrovirens' Kluit 200-225 cm is een populaire haagconifeer die het hele jaar door mooi groen blijft. De haag biedt privacy en groeit snel, zonder prikkende twijgen of giftige bessen. De conische vorm zorgt voor een dichte groei, waardoor de haag ook in de winter een wintergroene eigenschap heeft. Deze onderhoudsvriendelijke haagplant gedijt goed in verschillende omstandigheden en groeit ongeveer 35-40 cm per jaar, met een maximale hoogte van 4 meter en een breedte tot 1,5 meter. Hoewel er geen bloemen aan groeien, heeft deze wel kegels met zaden.

De Levensboom 'Atrovirens' Kluit 200-225 cm is winterhard tot -25°C en behoudt zijn lichtgroene kleur gedurende het hele jaar. Het kan worden geplant in zon, schaduw of halfschaduw en gedijt goed in verschillende bodemsoorten. Het snoeien van de haag is raadzaam om de groei en dichtheid te behouden, waarbij twee keer per jaar voldoende is. De 'Atrovirens' is een sterke haagconifeer die weinig last heeft van ziektes of externe invloeden. Terugsnoeien tot oud hout wordt afgeraden, maar snoeien in het groen is veilig.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Atrovirens' kluit 200-225 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Atrovirens' kluit 200-225 cm planten

Bij voorkeur plant u de thuja plicata ‘Atrovirens’ in de periode maart – mei of september – november. In de zomer planten wordt niet aangeraden en planten in de winter kan alleen wanneer het niet vriest. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen. Wanneer u een mooie volle haag wilt creëren is het belangrijk om de aanbevolen plantafstand aan te houden.

Thuja plicata 'Atrovirens' onderhoud

Het onderhouden van de Thuja ‘Atrovirens’ is eenvoudig. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag.

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Atrovirens’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven. De haagplant is namelijk gevoelig voor langere periodes van droogte.

Bescherming

De levensboom ‘Atrovirens’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Atrovirens’ niet terug tot het oude hout. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen en ontstaan kale plekken in uw haag als gevolg. Een kale haag komt vast niet voor op uw wensenlijstje. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende.

Voeding

De Thuja ‘Atrovirens’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Haag & Heg voor al uw hagen

Alle hagen in het assortiment van Haag & Heg zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Omdat wij onze hagen met de grootst mogelijke zorg grootbrengen, bent u altijd verzekerd van een kwaliteitsproduct en een scherpe prijs. De aflevering van uw bestelling wordt verzorgd door onze vaste transportpartner die jarenlange ervaring heeft met het vervoeren van hagen. Om de Levensboom 'Atrovirens' Kluit 200-225 cm in topconditie te houden verpakken wij de hagen pas op het allerlaatste moment voor de verzending: in dozen op pallets. U kunt de dag en het tijdstip van de bezorging zelf bepalen. Na ontvangst van de bestelling raden wij aan om de hagen zo snel mogelijk in de grond te zetten.