Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 1,65 Normale prijs € 999.999,00

Meidoorn blote wortel 60-80 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,65
Kiezen
50+
€ 1,40
Kiezen
Je bespaart 15%
100+
€ 1,30
Kiezen
Je bespaart 21%
500+
€ 1,20
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Meidoorn blote wortel 60-80 cm is te bestellen in veelvoud van 25
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Meidoorn Blote wortel 60-80 cm

De Meidoorn Blote wortel 60-80 cm is voorzien van scherpe doornen en biedt hiermee enige inbraakwerende eigenschappen. Het is belangrijk bij de aanplant ervoor te zorgen dat er een duidelijke stam ontstaat, aangezien de meidoorn soms warrig kan groeien. Snoeien wordt aanbevolen in het najaar om de haag te beheersen. Deze meidoornhaag kan behoorlijk hoog worden, meestal tussen 3 en 7 meter en is bladverliezend in de winter.

De Meidoorn Blote wortel 60-80 cm gedijt goed in verschillende lichtomstandigheden en vereist geen specifieke bodemvochtigheid, maar leemhoudende, kalkrijke grond zonder overmatig zoutgehalte is ideaal. Plant deze haag bij voorkeur tussen november en april, maar vermijd bevriezing direct na het planten om wortelschade te voorkomen. Snoeien kan nodig zijn om de grootte te beheersen, hoewel de doornen het proces kunnen bemoeilijken. De onderhoudsbehoeften van deze plant zijn over het algemeen laag, met een sporadische watergift tijdens droogte en optionele bemesting in het voorjaar. Bovenkant formulier

 

Voordelen
 • Kan goed tegen wind
 • Is erg populair bij vogels en insecten
Nadelen
 • Houdt niet van kleigrond
 • Is lastig te snoeien

Eigenschappen Meidoorn blote wortel 60-80 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Crataegus monogyna planten

U kunt de eenstijlige meidoorn vanaf november tot april planten. Let er wel op dat het niet mag vriezen als u de haag plant of net nadat u deze plant. Hierdoor kunnen de wortels schade oplopen. Houd er rekening mee dat de eenstijlige meidoorn vrij veel ruimte inneemt als u deze niet snoeit. U kunt deze haag alleen in een kleine tuin houden door de groei in te dammen. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Het benodigde per meter hangt af van de afmeting die u bestelt.

Meidoorn blote wortel 60-80 cm onderhoud

Omdat de eenstijlige meidoorn een inheemse soort is, hoeft u niet veel onderhoud te plegen. De meidoorn snoeien is uiteraard wel nodig als u de haag niet te groot wilt laten worden.

Bewatering

Geef de meidoornhaag voldoende water na het planten. Dit mag u gerust enkele weken volhouden. Daarna is het alleen nog nodig om de haag water te geven in lange periodes van droogte.

Bescherming

Het beschermen van uw eenstijlige meidoornhaag is niet nodig. De eenstijlige meidoorn verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug.

Snoeien

U kunt uw eenstijlige  meidoorn het beste snoeien in de periode van eind februari tot juni. Snoeien van de eenstijlige meidoorn is niet noodzakelijk, tenzij u de haag op een bepaalde hoogte of breedte wilt houden. Let op: de doornen van de meidoorn maken het snoeien van de haag moeilijk. Bescherm uzelf goed door dikke kleding en handschoenen te dragen. Maak gebruik van een takkenschaar met lange armen om te voorkomen dat u constant contact maakt met de takken van de haag.

Voeding

U hoeft een eenstijlige meidoorn niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Haag en & Heg voor al uw haagplanten

Bij Haag & Heg kunt u online prachtige planten bestellen, vers van onze eigen kwekerij. We werken nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor hagen. Onze kwekerij, webshop en transport worden voortdurend verbeterd om de beste service te bieden. U kunt er op vertrouwen dat uw Meidoorn Blote wortel 60-80 cm binnen enkele werkdagen wordt afgeleverd. Ons deskundige team staat klaar om persoonlijk advies te geven.