Hoeveel_Beukenhaag_planten_per_meter

Hoeveel Beukenhaag planten per meter?

9 mei 2018 | Hans

We gaan het vandaag hebben over de beukenhaag en hoeveel planten vereist zijn per meter. Over de Beukenhaag (Fagus Sylvatica) ontstaat nog wel eens wat verwarring. Dit is niet zo vreemd, als je nagaat dat de naam heel erg lijkt op die van de Haagbeuk (Carpinus Betulus). Beide planten zitten in ons assortiment, dus wij weten precies wat de verschillen zijn. Zo heeft de Haagbeuk een groen, dubbelgezaagd blad. Dat wil zeggen dat de rand van het blad een soort tandjes heeft, net als een zaag. Daarnaast laat het blad van de Haagbeuk duidelijke nerven zien en valt het uit in de winter. De Beukenhaag daarentegen is onder te verdelen in de Rode Beuk (Fagus Sylvatica Atropunicea) en de Groene Beuk (Fagus Sylvatica). Zoals de naam al zegt ligt het verschil tussen deze twee in de rode of groene kleur van het blad. Vergeleken met de Haagbeuk hebben de Beukenhagen een minder prominente bladnerf en de vorm is wat ronder. De beukenhaag kleurt in de herfst bruin en een deel van de verdorde bladeren blijft hangen tot de volgende bloeiperiode in het voorjaar. Om ook ’s winters voor voldoende beschutting te zorgen is het belangrijk om te weten hoeveel Beukenhaag planten nodig zijn per meter.

Hoeveelheid Beukenhaag planten per strekkende meter

Voor een mooie volle Beukenhaaghaag raden wij aan om de door ons aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Maar hoeveel Beukenhaag planten is dat dan per meter? De juiste hoeveelheid hangt af van de afmetingen van de planten die u aanschaft. Wij leveren de Rode Beuk met kluit in de afmetingen 125-150cm, 150-175cm en 175-200cm. Voor de Rode Beuk van 125-150cm geldt een aanbeveling van vier Beukenhaag planten per meter. Voor de overige twee maten is dit drie stuks. De Groene Beuk met kluit hebben wij in de hoogtes 150-175cm, 175-200cm en 200-225cm. Ook hier geldt dat de kleinste maat het beste in hoeveelheden van vier planten per meter geplant kan worden. De grotere formaten hebben genoeg aan drie stuks. Daarnaast leveren wij ook kant-en-klare Beukenhagen. Deze hebben al een mooie dichtheid en bestaan uit elementen van een meter breed die u direct naast elkaar in de grond kan zetten.

Beukenhaag planten

Zodra u heeft bepaald hoeveel Beukenhaag planten u per meter dient te positioneren, kan het planten gaan beginnen. In principe kan een kant-en-klare Beukenhaag het hele jaar door de grond in, zolang er maar geen vorst is. De Beukenhaag in kluit laat zich het liefst planten in vorstvrije grond in de periode tussen oktober en april. Het netje om de kluit heen kan er gewoon omheen blijven zitten: deze is gemaakt van biologisch materiaal wat vanzelf afgebroken wordt. Zorgt dat u goed weet wat de afmetingen van uw Beukenhagen op kluit zijn, zodat u precies weet hoeveel Beukenhaag planten u nodig heeft per meter. Als u zich hieraan houdt bent u verzekerd van een mooie volle haag binnen de kortste tijd.

De Beukenhaag van Haag-Heg