bloeiende_planten_in_het_voorjaar_1

Mooie bloeiende planten in het voorjaar

26 april 2019 | Hans

Het voorjaar is inmiddels volop op bende. Vrijwel elke tuin is weer mooi groen en staat in bloei. De struiken die in de winter hun bladeren hebben verloren, lopen nu weer uit. Als tuinliefhebber is dat natuurlijk iets om volop van te genieten. Toch komt niet elke plant in het voorjaar tot bloei. Er zijn namelijk ook diverse struiken die pas in de zomer of in de herfst bloeien. Bent u benieuwd welke planten wél in het voorjaar bloeien? Hieronder lichten we een aantal bloeiende planten in het voorjaar uit.

Amerikaanse Kornoelje

Wilt u meer kleur in de tuin? Dan is de Amerikaanse Kornoelje een uitstekende plant. Deze prachtige voorjaarsbloeier heeft een grote en gezellige uitstraling. De struik is te herkennen aan zijn opgaande groei, die later in de breedte uitmondt. Het leuke aan deze struik is dat hij diverse verschijningsvormen heeft. De normale, ovaalvormige bladeren zijn normaal gesproken donkergroen van kleur, maar in de herfst verkleuren ze in gele en rode tinten. Dit maakt de Cornus Florida een aanvulling op de tuin.

Chinees Kornoelje

Een andere bloeiende plant in het voorjaar is de Chinese Kornoelje , ook wel de Cornus Chinensus genoemd. De struik lijkt op de op Cornus Florida en is ook onderdeel van dezelfde plantenfamilie. De Chinese Kornoelje onderscheidt zich door zijn bijzondere bloemen, die bestaan uit gekleurde schutbladeren. Deze groeien in het voorjaar aan de struik. Vervolgens verschijnen in de zomer rozerode vruchten aan de takken, die veel vogels aangetrokken. Met de Cornus Chinensus ben je dan ook verzekerd van een levendige tuin.  

Magnolia

Natuurlijk mag de Magnolia niet uit het rijtje 'bloeiende planten in het voorjaar' ontbreken. Dit voorjaarsbloeier is een begrip in tuinenland. De struik wordt ook wel de Beverboom genoemd, en is te herkennen aan zijn grote tulp-achtige bloemen. Als extraatje geven deze bloemen ook nog eens een heerlijke geur af.

Rododendron

Een struik de we ook zeker niet moeten vergeten is de Rhododendron . Deze uitbundige voorjaarsbloeier komt meestal pas wat later in het voorjaar tot bloei. Meestal in mei en juni. Tijdens deze periode geeft deze struik gekleurde, gekleurde bloemen. Nog een pluspunt: de Rhododendron is zowel wintervast als wintergroen. Hij verliest zijn bladeren gedurende de winter dus niet. Een ideale vaste plant dus!

Bekijk ons assortiment

Bent u benieuwd naar ons assortiment vaste planten? Bekijk onze webshop.