bloeiende_vaste_planten

Bloeiende vaste planten

16 oktober 2018 | Hans

Uw tuin is de perfecte plek om uw huis aan te kleden. Een gezellige tuin straalt een fijne sfeer uit en stimuleert dat men meer tijd in de buitenlucht doorbrengt. Een perfecte manier om dit te bereiken, is doormiddel van mooie begroeiing. Veel groen is de tuin zorgt voor een gezonde en prettige aanblik, maar het plaatje wordt helemaal afgemaakt met een aantal bloeiende vaste planten in de tuin. Rond een bepaalde periode van het jaar komt een bloeier helemaal tot leven en wordt u tuin omgetoverd tot een sprookje. Afhankelijk van het type plant kan uw tuin voorzien worden van prachtige kleuren, van wit tot knalroze. Welke bloeiende vaste planten gaat u aanschaffen?

Bloeiende vaste planten voor uw tuin

We hebben voor het gemak een aantal populaire bloeiers op een rijtje gezet. Deze zijn allemaal toepasbaar als haag of als vaste plant, afhankelijk van uw voorkeur. Enkele varianten kunnen zelfs prima overleven in een pot, zodat zelfs uw balkon of terras aangekleed kan worden.

Rhododendron

De Rhododendron is een favoriet in ons land. Deze prachtige bloeiende vaste plant kan hoog en breed worden, maar is ook prima in vorm te houden met regelmatige snoeibeurten. De groene bladeren worden in het voorjaar vergezeld door een hoop bosjes met mooie bloemen. De kleur van deze bloemen is afhankelijk van het type. Bij Haag-Heg vindt u soorten die van dieproze tot paars-roze variëren. 

Hulst (Ilex)

De Hulst is een bloeiende vaste plant die voorzien is van een kenmerkend donkergroen blad. Het heeft een leerachtige structuur en heeft scherpe tandjes langs de randen. Het is een langzame groeier die niet veel onderhoud nodig heeft en kan overleven met weinig zonlicht. Vogels zijn dol op deze planten en maken hier graag hun nestjes in. De Hulst laat in het voorjaar kleine bloemetjes zien en groeit, afhankelijk van de soort, besjes in het najaar. 

Kleurrijke bloeiende vaste planten

Wanneer u op zoek bent naar een plant die echt opvalt, dan is de Beverboom (Magnolia) wellicht wat u zoekt. In het voorjaar groeit deze plant prachtige roze bloemen die de vorm hebben van tulpen. Dit zorgt voor veel blikken van voorbijgangers. De Krentenboom (Amelanchier Lamarckii) laat witte bloemen zien in het voorjaar. Nadat deze zijn uitgebloeid veranderen ze in kleine donkere besjes die eetbaar zijn: krentjes! Wilt u uw tuin graag voorzien van wat warmte en kleur in het kille winterseizoen? Dan is de Sneeuwbal (Viburnum Tinus) de oplossing. Deze plant laat in de winter bossen met witte bloemen zien. Deze steken prachtig af tegen het donkergroene blad van de heester. De Amerikaanse Kornoelje (Cornus Florida) heeft een mooi ovaal groen blad. In de najaar kleuren de bladeren geel en rood, waardoor deze een prachtige herfstsfeer naar uw tuin brengt. In het voorjaar loopt deze bloeiende vaste plant uit en wordt voorzien van kleurrijke bloemen om uw tuin helemaal in de voorjaarsferen te brengen.