Conifeer_in_pot_houden

Kan ik Coniferen in pot houden?

10 juli 2018 | Hans

Coniferen zijn zeer geliefde planten die veelal als haag worden gebruikt. Maar kunt u ook Coniferen in pot houden? Deze snelle groeiers zorgen voor veel privacy door hun mooie dichtheid en winterharde eigenschappen. Daarnaast is er keuze genoeg, want Coniferen komen voor in allerlei soorten en maten, in kleur variërend van verschillende groentinten tot blauw. Ze staan bekend als naaldbomen, maar ze prikken niet: de punten zijn zacht en stomp. De naalden zijn bedekt met schubben en er is geen sprake van giftige besjes. Een Conifeer is dus zeer geschikt in een tuin met kinderen en huisdieren. In ons assortiment vindt u veel Conifeer soorten, maar kunt u al deze Coniferen in pot houden?

Coniferen in pot houden

In principe kunt u gerust Coniferen in pot houden. Geen probleem! Echter moet u niet vergeten dat een plant in een pot meer onderhoud nodig heeft. Dit is als het ware een kindje wat niet opgroeit en waarvan u regelmatig het handje moet vasthouden. Aangezien de plant maar een beperkte hoeveelheid aarde heeft zal de plant afhankelijk zijn van u. Doormiddel van Coniferen in pot houden zorgt u ervoor dat de plant relatief klein blijft, tenzij u hem regelmatig verpot. Een Conifeer in pot vereist meer onderhoud dan een Conifeer in de grond om te overleven. Zorg daarom dat deze voldoende voedingsstoffen krijgt toegediend. Tevens dient u regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt. Zo ja, geef de Conifeer dan water. Het nadeel van een pot is dat overtollig water niet weg kan lopen, gebruik dus enkel en alleen potten met een gat in de onderzijde. U kunt dit gat bedekken met een stukje gaas en daarop een laagje hydrokorrels. Op deze manier kan de plant nooit verdrinken in de pot. De plaatsing van de pot is ook belangrijk. Te veel direct zonlicht kan de plant uitdrogen, terwijl een beetje zon wel goed is voor de groei. Kies daarom een plek waar zowel zon als schaduw komt. Wanneer een plant in een pot zit is de kans op bevriezen groter. Isoleer de pot daarom goed in de winter, zodat de wortels niet worden aangetast door de vorst. Tevens zijn potplanten gevoeliger voor ziektes, dus wees hier altijd alert op.

Welke Conifeer past bij mij?

Naast de bekende kruising Leylandii Coniferen hebben wij Californische Cipres soorten in ons Coniferen aanbod. De Blauwe Californische Cipres (Chamaecyparis Lawsoniana 'Columnaris') en de Gele Californische Cipres (Chamaecyparis Lawsoniana 'Yvonne') bieden keuze tussen twee mooie kleuren. Welke kleurt het mooiste in uw tuin? Tevens hebben wij een ruim aanbod in de Levensboom (Thuja): Levensboom Brabant (Thuja Occidentalis Brabant), Levensboom Smaragd (Thuja Occidentalis Smaragd), Levensboom Martin (Thuja Plicata Martin) en de Levensboom Atrovirens (Thuja Plicata Atrovirens). De Levensbomen hebben elk een eigen unieke groene kleur en een opvallend vriendelijke uitstraling. Welke past het beste in uw tuin?

Geïnteresseerd in onze Coniferen?