Hagen als groene afscheiding voor de tuin zijn populair. En niet voor niets. Het geeft de tuin zomer en winter een fris, kleurig geheel en veel onderhoud vragen hagen en heggen als groene afscheiding voor de tuin niet. Tweemaal per jaar snoeien volstaat doorgaans om een prachtig dikke, en sterke haag te verkrijgen die veel privacy biedt. Ik geef u graag wat tips over soorten en geschiktheid. De ene haag voor een groene afscheiding voor de tuin is nu eenmaal de andere niet.

Heggen als groene afscheiding tuin

Er is een enorme keus aan groenblijvende planten die geschikt zijn als groenblijvende tuinafscheiding. Soorten die het hele jaar door groen blijven, zoals de Taxus, Buxus, en Conifeer. Soorten die groen blijven en in de winter als bonus mooie bessen dragen, zoals Hulst, Olijfwilg, Vuurdoorn en sommige conifeersoorten, waaronder de Blauwe Californische Cipres. Er zijn bladverliezende planten die geschikt zijn als groen tuinafscheiding, zoals de Krentenboom, Haagbeuk, Meidoorn, Liguster en de Beverboom  En dan is er nog de Groene beuk die zijn blad in de winter bruin laat kleuren maar niet verliest. Al deze soorten worden door ons in eigen kwekerij opgekweekt tot losse struik of zijn leverbaar als kant-en-klaar haagelement van 100 cm breed en 100 of 180 cm hoog.

Onderhoudsvrije groene afscheiding tuin

Een onderhoudsvrije groen afscheiding voor de tuin bestaat niet. Wel zijn de meeste van onze plantsoorten die geschikt zijn als groene tuinafscheiding onderhoudsarm. U ontvangt van ons altijd een afgestemd advies over het ‘groeien en snoeien’. Algemeen gezegd volstaan twee snoeibeurten per jaar. Eenmaal voor de langste dag van het jaar, en eenmaal voor de herfst inzet. Tussendoor kunt u tot maximaal tweemaal bijsnoeien voor een strak resultaat.

Hedra, klimop als groene afscheiding tuin

Een groene afscheiding voor de tuin, maar u wilt niet kiezen voor een haag of heg? De Hedera Klimop is een fraai en sterk alternatief en zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. Een snelgroeier bovendien, want er komt zo’n 60 tot 100 cm per jaar bij. Een Hedera klimophaag groeit zowel goed in de zon, de schaduw, als in de halfschaduw. Voor de bodem is het belangrijk dat deze goed waterdoorlatend is. Bij Haag-Heg.nl kunt u naast Hedera op kant-en-klare gaasmatten ook terecht voor losse Hedera Hibernica (Hedera Hibernica) planten met pot. U heeft de keuze uit de lengtes: 80-100, 100-125, 125-150, 150-175 en 175-200 centimeter. Planten is simpel. U haalt de plant uit de pot en plaats de Hedra tegen een muur, schutting of gaasmatten. Voor een haag die snel dichtheid heeft plaatst u 5 planten per strekkende meter. Net als alle planten in het assortiment van Haag-Heg.nl is ook de Hedera klimop afkomstig uit onze eigen kwekerij en door ons met de grootste zorg grootgebracht tot sterke en kwalitatief zeer goede planten.

Greep uit ons assortiment