haag_als_erfafscheiding

Haag als erfafscheiding: welke planten zijn geschikt?

19 december 2018 | Hans

We houden er allemaal van: een groene, levendige tuin. Hoe zo’n tuin wordt ingericht verschilt per persoon. Iemand met groene vingers is waarschijnlijk wekelijks in de tuin te vinden om de tuin te onderhouden. Anderen besteden er liever zo min mogelijk tijd aan. Toch hoeft dat niet te betekenen dat zo’n tuin er saai uit ziet. Met een aantal goede basiselementen in de tuin komt u al een heel eind. Met een mooie haag als erfafscheiding bijvoorbeeld. De meeste hagen hoeft u maar één of twee keer per jaar te snoeien. Bent u benieuwd welke planten geschikt zijn om als erfscheidingshaag te plaatsen? In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden voor een haag als erfscheiding.

Haag als erfafscheiding

Een van de belangrijkste basiselementen voor een tuin is een mooie haag. Een haag kun je zowel gebruiken als erfafscheiding in de voortuin als in de achtertuin. In plaats van een saai hek of een schutting creëer je met een erfafscheiding een mooi groen geheel in de tuin. Zo’n mooie groene haag in uw tuin fleurt de boel helemaal op. Wanneer je een haag als erfafscheiding wilt gebruik zijn er meerdere planten geschikt. We hebben de meest populaire haagplanten op een rijtje gezet.

Portugese Laurier

De Portugese Laurier, ook wel de Prunus genoemd, is een fijne haagplant voor een kleinere tuin. De bladeren van de plant zijn namelijk kleiner dan die van de andere Lauriersoorten, waardoor de plant minder snel te breed wordt. De dichtheid van de bladeren is daarentegen wel hoog, wat wil zeggen dat de plant snel mooi dichtgroeit. Tevens zorgt dit ervoor dat u weinig last hebt van inkijk. Dit maakt de Laurier een ideale haag als erfafscheiding.

Japanse hulst

Een andere plant waarmee u weinig last heeft van inkijk, is de Japanse Hulst. De plant is zeer geschikt als haag en gemakkelijk te onderhouden. De plant heeft weinig water nodig en is daarom heel geschikt voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Tevens is de Japanse Hulst een vaste plant, die ook in de wintermaanden mooi groen blijft.

Liguster

Wilt u een mooie strakke haag realiseren? Dan is de Liguster een goede keuze. Het leuke aan deze haagplant is dat deze in de zomer mooie witte bloemen geeft. Dit zorgt voor een speels effect in de tuin. Wanneer u een Liguster in de tuin plaatst hoeft u niet lang te wachten tot u van de plant kunt genieten, het is namelijk een snelle groeier die snel een mooie dichtheid bereikt. Wij raden u aan om deze haagplant twee keer per jaar te snoeien. Zo blijft de Liguster mooi in model.

Bent u benieuwd naar onze haagplanten? Hieronder vindt u een greep uit het assortiment: