Laurier_Novita

Wat is het verschil tussen de laurier Novita en Rotundifolia?

9 december 2019 | Hans

De laurierfamilie brengt veel populaire haagplanten voort. Met verschillende uitvoeringen is er altijd een struik die geschikt is voor uw tuin. Welke soort u ook kiest, u bent altijd zeker van een wintervaste en wintergroene haag. Hierdoor heeft u zowel in de zomer als in de winter een haag die niet alleen erg goed uitziet, maar ook genoeg privacy biedt. Twee populaire lauriersoorten zijn de laurier Novita (Prunus Laurocerasus Novita) en de laurier Rotundifolia (Prunus Laurocerasus Rotundifolia). Welke verschillen en verschillen hebben deze struiken, leest u in dit blog. 

De laurierfamilie

De laurierfamilie staat dus voor een groene haag en voldoende variatie. De verschillende soorten laurieren hebben ieder hun eigen kenmerkende eigenschappen, maar blijven in de kern toch erg vergelijkbaar. De wintervastheid en de wintergroene kenmerken hebben aan de populariteit van de bijgedragen laurier. Het is namelijk een geruststellende gedachte dat uw haag het hele jaar door dezelfde beschutting en privacy zal bieden. In dit blog gaan we dus dieper in op de verschillen tussen de laurier Novita en Rotundifolia. Wil er zijn zeker een aantal verschillen waar u op de hoogte van moet zijn als u een haagplant voor uw tuin gaat kiezen. 

Wat is het verschil?

Er zijn verschillen twee die de Novita en Rotundifolia van elkaar grote verzamelen. Een van de verschillen tussen de twee lauriersoorten is de kleur van het blad. Dit is een verschil dat direct opvalt en daarom ook een grote rol speelt bij het maken van uw keuze. U wilt namelijk dat de kleur van uw haag bij de rest van de tuin past. Het andere grote verschil is eentje die in eerste instantie niet direct opvalt. De Novita kan betere tegen lagere temperaturen dan de Rotundifolia kunnen. De Novita is namelijk sterker dan zijn tegenhanger en kan dus ook iets beter tegen een stootje.

De extra variant voor u

Wanneer u van plan bent om laurierstruiken te gebruiken om een haag in uw tuin te vormen, moet u dus een afweging maken. Krijgt de haag niet veel te verduren in uw tuin? Dan is de keuze tussen de Rotundifolia en Novita vooral gebaseerd op smaak. Welke kleur vindt u het mooist en vroeger het beste bij andere tuinmerken van uw tuin? Verwacht u zwaardere omstandigheden en heeft u liever de zekerheid van een haag die net wat meer kan hebben dan andere soorten? Dan is de Novita de betere keuze.