kant_en_klare_klimop_haag

Kant en klare Klimop haag: de voordelen

5 juni 2019 | Hans

De Klimop is misschien wel één van de struiken om een groene erfafscheiding mee te vormen. Deze bekende klimplant wordt ook wel Hedera genoemd. Het is de perfecte struik om een schutting of muur om te toveren in een groene wand. Wanneer u een jonge Hedera in uw tuin plaatst, duurt het een tijdje voordat de muur of schutting volledig is bedekt. Toch is dit niet de enige manier om een Hedera in de tuin te plaatsen. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een kant en klare Klimop haag. Wat zijn hiervan de voordelen en hoe werkt dit precies? U leest het in deze blog.

Kant en klare klimop haag

Een kant en klare klimop haag - de naam zegt het al - is kant en klaar om in uw tuin te plaatsen. Deze kant en klare Klimop bestaat uit een gaasmat die is begroeid met Hedera. Het voordeel ten opzichte van een jonge Klimop, is dat de kant en klare variant al bijna volgroeid is. Zo geniet u direct na het plaatsen van beschutting in de tuin, zonder dat u eerst hoeft te wachten tot de Klimop volgroeid is.

Over de Hedera

Waarschijnlijk is de Hedera geen onbekende plant voor u. Het is een veelvoorkomende plant in ons land. De plant is immers ook heel geschikt voor het Nederlandse klimaat. Het is een snelle groeier - de struik groeit namelijk zo'n 60 tot 100 centimeter per jaar. Daarnaast blijft hij gedurende het hele jaar mooi groen. Zo heeft u ook tijdens de winter een mooie groene tuin. 

Een gezonde plant

Naast dat u met een kant en klare heeft Klimop haag direct geniet van beschutting, heeft de haag maar de minimale verzorging nodig. In vergelijking met jonge Hedera plantjes is een volgroeide struik een stuk weerbaarder. Dit komt doordat deze op de kwekerij al veel aandacht en verzorging heeft gehad. Hier krijgt de plant namelijk al de nodige meststoffen, waardoor deze goed groeit en beter bestendigd is tegen invloeden van buitenaf. 

Direct een groene tuin

Zoals hierboven genoemd, is een kant en klare Klimop haag ideaal om direct veel groen in de tuin te creëren. Vooral als eerste bewoner van een nieuwbouwhuis is dit ideaal. Vaak zijn de tuinen van dergelijke huizen nog helemaal leeg. Met een kant en klare haag voorziet u de tuin meteen van de beschutting. Een beetje privacy in de tuin is wel mooi ondergedompeld!

Een ruim assortiment

Naast kant en klare Klimop hagen hebben we ook diverse andere kant en klare haagelementen . Benieuwd? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: