lage_tuinafscheiding_voortuin

Ideeën voor een lage tuinafscheiding in de voortuin

15 november 2018 | Hans

De voortuin is het visitekaartje van uw huis. Voor voorbijgangers of bezoek is dit het eerste wat ze zien. Daarnaast is het voor uzelf natuurlijk ook fijn om een prettig aanzicht te hebben. Voor als u thuiskomt van uw werk of wanneer u uit het raam kijkt. Uw voortuin is iets om trots op te zijn. Dit betekent echter niet dat u per se veel tijd moet besteden aan uw voortuin. Tegenwoordig zie je steeds meer tuinen met veel groen, strakke lijnen en verder weinig poespas. Een onderhoudsvriendelijke tuin. Vaak wordt in zo’n tuin gebruik van een aantal basiselementen. Een lage tuinafscheiding in de voortuin bijvoorbeeld. In dit artikel leest u welke planten hiervoor geschikt zijn.

Onderhoudsvriendelijk

Bij een onderhoudsvriendelijke tuin geldt: less is more. Toch betekent dit niet dat u geen planten in uw tuin kan plaatsen. Integendeel! Veel planten zijn hier juist geschikt voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, groene plantenhaag. Zo’n lage tuinafscheiding in de voortuin vormt de perfecte basis voor uw tuin. Waar bloemen veel aandacht nodig hebben, hoeft u deze planten alleen maar eens in de zoveel tijd te snoeien. Een lage tuinafscheiding in uw voortuin is ideaal als u niet te veel tijd aan uw tuin besteed.

Basiselementen

Andere basiselementen voor een onderhoudsvriendelijke tuin zijn bijvoorbeeld plantenbakken of grindbakken. De plantenbakken vult u met planten naar keuze. Net wat u zelf mooi vindt. Of u nu een kleine of grote voortuin heeft, door te werken met basiselementen creëert u rust en eenvoud. Het brengt structuur aan in de tuin en tegelijkertijd maakt het de tuin ook speelser.

Lage tuinafscheiding voortuin

Het belangrijkste basiselement van de tuin is wat ons betreft de haag. Zo’n lage tuinafscheiding in de voortuin is als het ware een lijst om uw stukje grond. Een frisgroene haag fleurt uw tuin helemaal op, ook al is de rest van de tuin rustig. Voor een lage tuinafscheiding in de voortuin zijn verschillende planten geschikt. De onderstaande planten zijn onze favorieten:

Japanse hulst

De Japanse Hulst heeft veel weg van de buxus. Deze plant met kleine groene bladeren wordt veel gebruikt als alternatief voor de buxus, omdat deze een ziekte kan hebben. De Hulst is zeer geschikt als haag en heeft weinig inkijk. Daarnaast is deze plant gemakkelijk in het onderhoud: hij heeft weinig water nodig. Ideaal voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Liguster

De Liguster is uitstekend om een strakke haag mee te realiseren. De plant heeft een mooie dichte begroeiing die daarnaast ook wintergroen is. Dat wil zeggen: gedurende de wintermaanden behoudt de plant zijn groene kleur. Portugese Laurier De Portugese laurier is ideaal voor een kleinere tuin. De bladeren van deze Laurierplant zijn namelijk wat kleiner dan die van andere Lauriersoorten. Dit maakt de plant minder massief. Wanneer u een Portugese Laurier plaatst hoeft u niet lang te wachten tot u ervan kunt genieten. Het is namelijk een snelgroeiende plant, die snel een mooie dichtheid bereikt. Ook tijdens de winter geniet u van de groene kleur van deze plant.

Portugese Laurier

De Portugese Laurier is ideaal voor een kleinere tuin. De bladeren van deze Laurierplant zijn namelijk wat kleiner dan die van andere Lauriersoorten. Dit maakt de plant minder massief. Wanneer u een Portugese Laurier plaatst hoeft u niet lang te wachten tot u ervan kunt genieten. Het is namelijk een snelgroeiende plant, die snel een mooie dichtheid bereikt. Ook tijdens de winter geniet u van de groene kleur van deze plant.