Mooie_vaste_planten_solitair

Mooie vaste planten

20 juni 2018 | Hans

De meeste hagen die wij verkopen bij Haag-Heg zijn ook prima te gebruiken als mooie vaste planten. Een heg krijgt immers zijn hoge langwerpige vorm door de manier van planten en de snoeibeurten. Wanneer een enkele plant in de grond wordt gezet die ongestoord kan groeien ontstaat een prachtige solitaire plant die elke tuin kan opfrissen. Dus hoewel wij zijn gespecialiseerd in haagplanten, kunnen onze producten ook prima worden gebruikt als mooie vaste planten in de tuin. Wij geven een aantal interessante voorbeelden!

Onze favoriete mooie vaste planten

Vrijwel alle haagplanten kunnen ook als mooie vaste planten geplaatst worden, echter zitten er wel een paar extra mooie varianten bij. Denk aan mooie vormen of een prachtige en kleurrijke bloei. Dit zijn onze favorieten:

Buxusbollen en -figuren

De Buxus is zo veelzijdig. Het is dé plant voor creatievelingen, want de Buxus laat zich eenvoudig snoeien tot de mooiste figuren. Zo kunt u ervoor kiezen om Buxus planten in leuke vormen in uw tuin te zetten. Denk aan de bekende buxusbollen, maar ook kubussen, piramides, cilinders en andere ruimtelijke figuren. Voor de echte kunstenaar biedt de Buxus nog meer uitdagingen: sommige mensen vinden het namelijk leuk om een Buxus in bijvoorbeeld de vorm van een dier of een tekenfiguur te snoeien.

Kleurrijke Rhododendron struiken

De verschillende Rhododendon typen zijn populaire haagsoorten die de mooiste kleuren laten zien in de bloei! Ze variëren van verschillende roze tinten tot paars, wit en blauw, afhankelijk van het type Rhododendron. Bij Haag-Heg zijn wij gespecialiseerd in de Rhododendron Catawbiense Boursalt, Rhododendron Catawbiense Grandiflorum, Rhododendron Cunningham’s White en de Rhododendron Roseum. Wanneer deze als mooie vaste plant wordt neergezet en niet in een haagvorm wordt gesnoeid groeit de Rhododendron uit tot een mooie volle struik met bloemen. Deze kan door de jaren heen behoorlijk groot worden, dus uiteindelijk is snoeien wel wenselijk.

Prachtige bloemen van de Beverboom

De Beverboom, ookwel bekend als de Valse Tulpenboom of de Magnolia, is een prachtige verschijnen die zijn plekje in deze lijst van mooie vaste planten zeker heeft verdiend. De Beverboom lijkt, zoals de naam al zegt, echt op een boom. Wanneer deze de tijd krijgt kan hij ook tot een waar tuinformaat boom groeien. In het voorjaar krijgt deze plant prachtige bloemen die erg op tulpen lijken (vandaar één van zijn bijnamen). Deze heerlijk ruikende bloemen lopen uiteen van kleur: roze, paarsrood, geel of wit. Bij Haag-Heg hebben wij drie soorten in ons assortiment: Beverboom Susan (Valse Tulpenboom Susan / Magnolia Susan), Beverboom Soulangeana (Valse Tulpenboom Souelangeana / Magnolia Souelangeana) en Beverboom Stellata Royal Star (Valse Tulpenboom Stellata Royal Star / Magnolia Stellata Royal Star).

Op zoek naar mooie vaste planten?