snel_groeiende_coniferen

Tuininspiratie: snel groeiende coniferen

21 februari 2019 | Hans

Een van de meest populaire struiken in Nederland is de Conifeer. Het leuke aan de conifeer is dat er zoveel verschillende varianten zijn. Het zijn tijdloze planten, die in vrijwel elke tuin goed tot zijn recht komen. Naast het feit dat de Conifeer winterhard is, is deze ook nog eens wintergroen. Dat wil zeggen dat de struik gedurende de hele winter zijn mooie groene kleur lak. Met deze heester in de tuin heeft u dus het hele jaar door een levendige en groene tuin.

Snel groeiende coniferen

Tussen de verschillende conifeer-varianten zit altijd wel een struik die bij uw wensen past. Er zijn veel snel groeiende coniferen die al snel een mooie hoogte en bereiken. Ideaal als u snel wilt genieten van privacy en beschutting in de tuin. We hebben een aantal snel groeiende coniferen voor u op een rijtje gezet:

Levensboom Brabant (Thuja Occidentalis)

Een heel populaire variant onder de coniferen is de Levensboom Brabant . Deze struik wordt ook wel de Thuja Occidentalis genoemd en is terug te vinden in veel Nederlandse tuinen. Het is een ideale plant om te gebruiken als erfafscheiding of haag. De struik heeft het gehele jaar een groene kleur en een compacte make-up. Hierdoor biedt deze Thuja veel privacy en bereikt de struik al snel een mooie hoogte en eigenschap.

Het fijne aan deze struik is dat hij heel geschikt is voor mensen met kinderen en huisdieren. De naalden voelen namelijk zacht aan: ze prikken niet en zijn ook niet giftig. Tevens is het een zeer onderhoudsvriendelijke plant. De Levensboom Brabant doet het vrijwel altijd goed, ook met minimale aandacht.

Levensboom Martin (Thuja Plicata Martin)

Een andere snelle groeier onder de coniferen wordt de Thuja Plicata Martin, ook wel de Levensboom Martin genoemd. Ook deze haagplant blijft het gehele jaar door groen. Zelfs tijdens de koude wintermaanden de struik zijn kleur.

De Thuja Plicata Martin is ideaal voor mensen die niet veel ruimte in de tuin hebben, maar wel willen genieten van voldoende groen. Het is namelijk een compacte haag, die redelijk smal blijft. Daarentegen groeit hij wel snel in de hoogte, waardoor de struik toch al snel een mooie hoogte bereikt. In de wintermaanden geeft de struik kleine vruchtjes, in de vorm van kleine kegeltjes. Een vrolijk gezicht gedurende de wintermaanden!

Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment snel groeiende coniferen: