snelgroeiende_haag

Beschutting in de tuin: een snelgroeiende haag

8 februari 2019 | Hans

Het aanplanten van een nieuwe tuin is een leuk project. U kunt helemaal zelf bepalen hoe de tuin eruit komt te zien. Ons advies is om een mooie mix te maken van wintergroene en wintervaste planten. Zo heeft u gedurende alle jaargetijden een groene en gevulde tuin. Het fijne aan wintervaste planten is dat ze jarenlang mee kunnen. U hoeft niet elk jaar nieuwe planten in uw tuin te planten. Ideaal!

Snelgroeiende haag

Bij het samenstellen van een nieuwe tuin zal u ook moeten nadenken over beschutting. Snelgroeiende haagplanten zijn ideaal om uw tuin snel en goed van beschutting te voorzien. Na het planten van zo’n struik duurt het niet lang voordat deze een goede hoogte heeft bereikt. Bent u benieuwd welke planten onder de categorie ‘snelgroeiende haag’ vallen? Lees dan rustig verder. We zetten een aantal snelgroeiende haagplanten voor u op een rijtje.

Klimop

Een plant die bekend staat om zijn snelle groeisnelheid is de Klimop, ofwel de Hedera. Door zijn hoge dichtheid is het een heel populaire plant om als erfafscheiding te gebruiken. Met een Klimop heeft u vrijwel geen last van inkijk in de tuin. Het fijne aan de struik is dat deze het gehele jaar mooi heldergroen van kleur blijft. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een groene tuin.

Laurier

Ook de Laurier, ofwel Prunus, wordt in veel Nederlandse gebruikt als haagplant. Deze snelgroeiende haag is extreem winterhard. De struik overleeft strenge vorst tot -15/-20 °C. De plant staat bekend om zijn snelle groeisnelheid en kan maar liefst 40 tot 50 centimeter per jaar groeien. Dit maakt de plant ideaal voor een nieuwe tuin waar nog weinig beschutting is. Met deze struik is uw plant binnen de kortste tijd voorzien van voldoende beschutting.

Levensboom

De Levensboom, ofwel de Thuja, is een haagplant die veel privacy en beschutting biedt. Het bijzondere aan de plant zijn de bladeren, die een bijzonder zachte structuur hebben. Dit maakt de struik heel geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren. De kans dat ze zich aan deze plant bezeren is ontzettend klein. De Thuja is tevens een heel onderhoudsvriendelijke plant. Hij doet het goed op vrijwel elke plek in de tuin en heeft weinig water nodig. Dit maakt de struik gemakkelijk in het onderhoud.

De bovenstaande struiken zijn slechts een deel van onze snelgroeiende haagplanten. Onderstaand vindt u een greep uit ons uitgebreide assortiment: