Swipe to the right
2019-03-13 | Hans

Heeft u een nieuw huis gekocht en wilt u een geheel nieuwe tuin aanleggen? Of heeft u al een tuin, maar is deze toe aan een totale make-over? In beide gevallen komt er veel bij kijken. U beslist niet alleen over de indeling van de tuin, maar ook het uitkiezen van planten is een belangrijk aandachtspunt. Vaak is een nieuwe tuin in het begin redelijk leeg. Daarom is het handig om te kiezen voor een aantal snelgroeiende struiken die snel een mooie eigenschappen. In dit artikel lichten we een aantal snelgroeiende struiken uit. 

Snelgroeiende struiken: het voordeel

Snelgroeiende struiken zijn ideaal voor een nieuwe tuin. Ze worden vaak gebruikt om een haag of heg mee te vormen. Ze bereiken namelijk al snel een mooie eigenschap. Hierdoor kunt u al snel genieten van privacy en beschutting in de tuin. Dat is wel zo comfortabel als u 's zomers in de tuin zit. Niets is zo vervelend als voorbijgangers of buren die overal van mee genieten.

Voorbeelden van snelle groeiers

Bij Haag-Heg hebben we een heel assortiment winterharde en wintergroene planten. Veel van onze planten vallen ook onder de categorie 'snelle groeiers'. Hieronder hebben we een aantal populaire snelgroeiende struiken uitgelicht.

Klimop

Een van de bekendste snelle groeiers is de Hedera , ook wel Klimop genoemd. Deze snelgroeiende klimplant wordt veelal gebruikt als groene erfafscheiding. De struik leent zich er uitstekend voor om tegen een schutting of afscheiding aan te plaatsen. De struik kan leiden tot goede omhoogklimmen. Tevens blijven de bladeren van de Klimop het hele jaar groen. Zo geniet u het hele jaar door van een mooie groene tuin. 

Liguster

De Liguster is een ideale plant om een haag mee te vormen. Ook deze struik is een snelle groeier, die al vlot de juiste hoogte en prestatie bereikt. De meeste Ligustersoorten zijn heel geschikt om een strakke haag te creëren. De Liguster laat zich dan ook gemakkelijk snoeien. Door de dichte structuur is het zelfs mogelijk om de struik in bijzondere vormen te snoeien.

Levensboom

De Levensboom , ofwel Thuja, is te herkennen aan zijn bijzondere naalden. In tegenstelling tot de meeste naaldplanten, zijn prikken de naalden van de Thuja niet. Ze hebben een zachte structuur, waardoor de plant heel geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Vrijwel alle Thuja groeien snel en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment snelgroeiende struiken:

 1. Wintergroene Liguster Atrovirens
  Wintergroene Liguster Atrovirens
  Ligustrum vulgare Atrovirens
  Dichtheid
  weinig inkijk
  Groeisnelheid
  20-40 cm per jaar
  Verzorging
  gemiddeld onderhoud
  Water
  gemiddeld water
  € 0,00
 2. Levensboom 'Brabant'
  Levensboom 'Brabant'
  Thuja occidentalis 'Brabant'
  Dichtheid
  volledig blikdicht
  Groeisnelheid
  20-40 cm per jaar
  Verzorging
  weinig onderhoud
  Water
  gemiddeld water
  € 0,00
 3. Klimop
  Klimop
  Hedera hibernica
  Dichtheid
  volledig blikdicht
  Groeisnelheid
  40-60 cm per jaar
  Verzorging
  gemiddeld onderhoud
  € 0,00