taxus_ideeen_voor_de_voortuin

Inspiratie: Taxus ideeën voor de voortuin

19 juni 2019 | Hans

Met de voortuin kunt u veel kanten op. Struiken, bomen en bloemen behoren allemaal tot de opties. Maar ook gras, grind of kiezels worden vaak in de voortuin gebruikt. Of u nu een tuinliefhebber bent of niet, een beetje groen in de voortuin vindt iedereen leuk. Mag uw voortuin wel wat groener zijn? Denk er dan eens aan om Taxus in uw voortuin te planten. Misschien gaan uw gedachten nu meteen uit naar een haag of een heg, maar er zijn genoeg andere opties. Benieuwd? In deze blog delen we een aantal leuke Taxus ideeën voor in de voortuin met u.

In vorm snoeien

Vindt u het leuk om in de tuin te werken en heeft u zin om op een creatieve manier aan de slag te gaan? Dan is het een leuk idee om de struik in vorm te snoeien. Het leuke hieraan is dat u uw creativiteit er helemaal op los kunt laten. U kunt alle kanten op met dit taxus idee voor de voortuin. Snoei uw Taxus bijvoorbeeld in een mooie ronde bol of in vierkante blokken. En wat dacht u van een spiraalvorm? U kunt het zo gek maken als u zelf wilt!

Als solitaire plant

Heeft u geen zin om fanatiek aan de slag te gaan met de snoeischaar? Dan is het een goed idee om de Taxus als solitaire plant in de voortuin te plaatsen. Combineer 'm bijvoorbeeld met een aantal andere struiken of bloemen. Dit geeft uw tuin een gevarieerde en speelse uitstraling. Daarnaast heeft u er ook nog eens weinig onderhoud aan. De Taxus is namelijk een langzame groeier, die niet vaak gesnoeid hoeft te worden. De Taxus Baccata groeit bijvoorbeeld maar 30 centimeter per jaar. Eens per jaar snoeien is vaak al voldoende. 

In een pot  

Heeft u veel tegels in uw voortuin, maar wilt u uw tuin toch van meer groen voorzien? Dan is het een leuk idee om een aantal potten met Taxus in uw voortuin te plaatsen. Ook dan is het mogelijk om de plant in een mooie vorm te snoeien. Een bolvorm staat vrijwel altijd mooi. Ook een puntvorm of spiraalvorm komt in een pot vaak goed tot zijn recht. Het is maar net wat u zelf mooi vindt!  

Een ruim assortiment

Bent u gebaseerd door bovenstaande Taxus ideeën voor de voortuin? Via onze website kunt u uw struiken direct bestellen. We hebben verschillende soorten, waaronder ook kant en klare hagen . Benieuwd naar ons aanbod? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment.