Voor veel mensen is de lente hét moment om weer aan de slag te gaan in de tuin. En daar hoort natuurlijk nieuwe tuininspiratie bij. Of u nu al een volledige tuin heeft of een nieuwe tuin aan het ontwerpen bent: tuin-inspiratie is altijd welkom. In deze blog lichten we een aantal leuke tuinbeplanting ideeën uit. Zo kunt u vervolgens met nieuwe inspiratie in de tuin aan de slag!

Tuinbeplanting ideeën

Op het gebied van tuinbeplanting is van alles mogelijk. Het is maar net wat u zelf mooi en fijn vindt. Bent u liefhebber van een strakke tuin of houdt u het liever speels? En werkt u graag in de tuin of houdt u uw tuin het liefst zo onderhoudsvriendelijk mogelijk? Op basis van de antwoorden op deze vragen gaat u op zoek naar ideeën voor tuinbeplanting. Hieronder vindt u een aantal unieke tuinbeplanting ideeën:

Plantenbakken

De meest logische optie is om uw planten in de grond te planten. De meeste mensen kiezen hier dan ook voor. Wilt u hierin afwisselen? Dan is het leuk om een aantal planten in plantenbakken te zetten. Planten zoals de Taxus, Laurier of Buxus zijn hier bijvoorbeeld heel geschikt voor. Wilt u meer inspiratie over planten in bloembakken? Lees onze eerdere blog hierover.

Groene erfafscheiding

De kans is groot dat u buren naast u heeft wonen. Wanneer u ’s zomers in de tuin zit, wilt u natuurlijk niet dat uw buren in uw tuin kunnen kijken. Een beetje privacy en beschutting is dit geval wel fijn. Veel mensen kiezen ervoor een erfafscheiding neer te zetten. Een mogelijkheid is een schutting. Een leuker idee is om een groene erfafscheiding te plaatsen. Zo is uw tuin mooi groen én geniet u van beschutting. Een plant die heel geschikt is als groene erfafscheiding is de Klimop (Hedera).

Vormen snoeien

Een ander idee voor tuinbeplanting is om aan de slag te gaan met de snoeisnaar. Met een beetje creativiteit kunt u de planten in uw tuin in verschillende vormen snoeien. Bijvoorbeeld in de vorm van een bol of cilinder. Om een plant in vorm te snoeien is het vooral belangrijk dat de bladeren een hoge dichtheid hebben. Planten zoals de Taxus, de Haagliguster en de Buxus zijn hiervoor heel geschikt.

Nog meer ideeën?

Wilt u zelf tuinbeplanting ideeën opdoen? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment vaste planten.